NajRecept.sk Čásť dňa Raňajky Tradičná drožďová nátierka s taveným syrom.
Tradičná drožďová nátierka s taveným syrom.
Recept Tradičná drožďová nátierka s taveným syrom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Drožďová nátierka patrí u nás medzi tie najobľúbenejšie. Výborná je na raňajky, desiatu aj večeru. Okrem toho, že skvelo chutí, má aj výborné zloženie, ktoré je plné vitamínov, čo určite poteší každého, kto si dáva pozor na svoj jedálniček. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.10.2024

Tradičná drožďová nátierka s taveným syrom.

Drožďová nátierka patrí u nás medzi tie najobľúbenejšie. Výborná je na raňajky, desiatu aj večeru. Okrem toho, že skvelo chutí, má aj výborné zloženie, ktoré je plné vitamínov, čo určite poteší každého, kto si dáva pozor na svoj jedálniček. Autor: Jana Jančíková

10 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
maslo
podľa potreby
cibuľa
3 kocky
droždie
4 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
sušený cesnak
4 ks
tavený syr
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Drožďovú pomazánku môžete natrieť na akékoľvek čerstvé pečivo. Perfektná je na chlebe, žemli aj chrumkavej bagete. Okrem toho sa k nej hodí aj čerstvá zelenina, napríklad paprika či paradajka.

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na masle. Keď mierne zhnedne, pridáme čerstvé droždie, ktoré necháme rozpustiť.
  2. Do zmesi pridáme vajíčka, premiešame a ako začne nátierka hustnúť, odstavíme ju.
  3. Do vychladnutej zmesi zašľaháme maslo (ja som dala približne polku kocky), soľ, korenie a trochu suchého cesnaku.
  4. Aby bola nátierka jemná, pridáme ešte tavený syr, poriadne premiešame a servírujeme s čerstvým chlebom alebo iným typom pečiva.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár