NajRecept.sk Polievky Cesnačka Tradičná cesnačka v bochníku
Tradičná cesnačka v bochníku
Recept Tradičná cesnačka v bochníku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Nebojte sa cesnaku a pripravte si doma super polievku v bochníku, ktorú si hneď obľúbite. Vynikajúca, chutná, sýta - proste hotová pochúťka! Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   23.1.2015

Tradičná cesnačka v bochníku

Nebojte sa cesnaku a pripravte si doma super polievku v bochníku, ktorú si hneď obľúbite. Vynikajúca, chutná, sýta - proste hotová pochúťka! Autor: Triniti

35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

1 bal.
kuracie prsia s kosťou (1 pár)
3 hlavičky
cesnak
1 ks
veľká cibuľa
200 ml
smotana na varenie
150 g
kyslá smotana
1 ks
vajce
8 ks
guľatý bochník chleba
čierne korenie
soľ
nové korenie
sušený petržlen
vegeta
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Cca 4 l vody si dáme do hrnca a vložíme do nej kuracie prsia. Dáme variť.
  2. Cesnak a cibuľu si očistíme. Cibuľu prekrojíme na polovicu a vložíme ju do vody s mäsom. Cesnak vložíme vcelku, neprekrajujeme ho. Ochutíme soľou, korením, vegetou, novým korením, sušenou petržlenovou vňaťou a varíme cca 25 minút prikryté.
  3. Po uplynutí doby prsia s kosťou vyberieme, nakrájame ich na prúžky a odložíme na tanierik.
  4. Smotanu, kyslú smotanu, vajíčko si spolu zmiešame v miske a vlejeme to do vývaru. Stále miešame, aby sa nám hmota nezrazila. Mixérom prešľaháme a privedieme do varu.
  5. Ochutnáme, ak je potrebné, ešte dochutíme a vložíme do polievky nakrájané kuracie mäsko.
  6. Chlebík si vykrojíme, vydlabeme vnútro (to si môžeme na panvici osmažiť na sucho) a podávame v ňom polievku. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár