NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Toto nie je obyčajný karfiol! Skús tento originálny paradajkový karfiol, ktorý z rúry vyjde šťavnatý a plný chuti.
Toto nie je obyčajný karfiol! Skús tento originálny paradajkový karfiol, ktorý z rúry vyjde šťavnatý a plný chuti.
Recept Toto nie je obyčajný karfiol! Skús tento originálny paradajkový karfiol, ktorý z rúry vyjde šťavnatý a plný chuti.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Už dávno ma omrzel karfiol zapekaný so smotanou a vajíčkami. Tak som si vymyslela túto voňavú obmenu a iný už ani nerobievam.

Mishenka Mishenka    ·   11.5.2023

Toto nie je obyčajný karfiol! Skús tento originálny paradajkový karfiol, ktorý z rúry vyjde šťavnatý a plný chuti.

Už dávno ma omrzel karfiol zapekaný so smotanou a vajíčkami. Tak som si vymyslela túto voňavú obmenu a iný už ani nerobievam.

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
karfiol
1 ks
kyslá smotana
140 g
paradajkový pretlak
400 g
sekané paradajky
2 lyžičky
pesto zo sušených paradajok
4 ks
vajce
2 ks
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
bazalka
125 g
mozarrella
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Karfiol uvaríme a dáme do pekáča. Ja ho zvyknem trošku spučiť. Aby vytvoril celistvú vrstvu.
  2. Zmiešame smotanu, pretlak, pesto, paradajky, soľ, bazalku, cesnak a vajíčka a karfiol touto zmesou zalejeme tak, aby zašla všade.
  3. Posypeme syrom a pečieme asi 30 min na 200 st dozlata.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár