NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Tieto kávové rožky pečiem vždy z dvojitej dávky. Zo stola zmiznú rýchlosťou blesku.
Tieto kávové rožky pečiem vždy z dvojitej dávky. Zo stola zmiznú rýchlosťou blesku.
Recept Tieto kávové rožky pečiem vždy z dvojitej dávky. Zo stola zmiznú rýchlosťou blesku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Kávové rožky sú krásne voňavé a v ústach sa doslova rozplývajú. Maslový krém perfektne dopĺňa chrumkavé cesto a dokonale ho zjemňuje. Ja som tentokrát pripravila karamelový krém, no namiesto neho môžete pokojne zvoliť aj inú príchuť.

Blanka Kohoutová    ·   27.10.2025

Tieto kávové rožky pečiem vždy z dvojitej dávky. Zo stola zmiznú rýchlosťou blesku.

Kávové rožky sú krásne voňavé a v ústach sa doslova rozplývajú. Maslový krém perfektne dopĺňa chrumkavé cesto a dokonale ho zjemňuje. Ja som tentokrát pripravila karamelový krém, no namiesto neho môžete pokojne zvoliť aj inú príchuť.

40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

540 g
hladká múka
300 g
práškový cukor
150 g
opražená strúhanka
1 lyžica
kakao
1 lyžička
mletá káva
370 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok

Náplň:

500 g
maslo
1 ks
karamelové salko
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Príprava kávových rožkov nie je náročná, no kvôli tomu, že sa plnia krémom, si na ne budete musieť spraviť viac času. Ja som po naplnení ešte kraje rožkov omočila v čokoládovej poleve, ktorú som si urobila podľa tohto receptu.

  1. Jednotlivé suroviny na cesto dôkladne vymiešame a vypracujeme pevné cesto, s ktorým môžeme hneď pracovať.
  2. Z cesta si odoberáme menšie časti, ktoré vtláčame do formičiek a rožky pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.
  3. Po upečení rožky vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť.
  4. Vychladnuté rožky plníme krémom, ktorý si pripravíme tak, že zmäknuté maslo dôkladne vyšľaháme s karamelovým salkom.
  5. Po stuhnutí ešte kraje rožkov namočíme do čokoládovej polevy, necháme znova stuhnúť a môžeme podávať.

Kávové rožky sú skvelou voľbou, keď chcete pripraviť niečo chutné, dobré a menej tradičné. Okrem skvelej chuti potešia aj veľmi pekným vzhľadom, vďaka ktorému sa budú na sviatočnom stole nádherne vynímať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár