NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Tekvicový cheesecake so smotanovou polevou
Tekvicový cheesecake so smotanovou polevou
Recept Tekvicový cheesecake so smotanovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Neviem ako vám, ale mne sa jeseň okrem iných potravín spája aj s tekvicou. A veľmi rada z nej pripravujem aj sladké recepty. Myslím si, že sú výborným oživením či obmenou tradičných koláčov. Tentokrát tu mám cheesecake s využitím pyré z tekvice hokkaido.

_Nikoleta_    ·   6.1.2023

Tekvicový cheesecake so smotanovou polevou

Neviem ako vám, ale mne sa jeseň okrem iných potravín spája aj s tekvicou. A veľmi rada z nej pripravujem aj sladké recepty. Myslím si, že sú výborným oživením či obmenou tradičných koláčov. Tentokrát tu mám cheesecake s využitím pyré z tekvice hokkaido.

45 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Základ

170 g
ovsené vločky
80 g
mleté vlašské orechy
100 g
maslo
1 ks
vajce
2-3 lyžice
med

Krém

500 g
jemný tvaroh
200 g
nátierkové maslo/ cream cheese
450 g
pyré z tekvice hokkaido
4-5 lyžíc
med
3 ks
vajce
2 lyžice
hladká špaldová múka (alebo vanilkový pudingový prášok)
2 lyžičky
mletá škorica
1/4 lyžičky
mletý zázvor

Poleva

1 ks
kyslá smotana
1 bal.
vanilínový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
  1. Ovsené vločky rozmixujeme. Zmiešame s mletými vlašskými orechmi. Pridáme vajíčko, roztopené maslo a med. Všetko spolu vymiešame. Pripravenú zmes utľapkáme na dno tortovej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie (len na spodku). Popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 10 minút.
  2. Krém pripravíme zmiešaním tvarohu, nátierkového masla a tekvicového pyré. Do tejto zmesi po jednom zašľaháme vajíčka.. Následne pridáme múku, sladidlo, koreniny a všetko dokopy premiešame (prípadne zašľaháme ručným mixérom). Krém nalejeme na pripravený základ a dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov približne 1 hodinu. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou.
  3. Po upečení sa môže cheesecake v strede jemne triasť. Necháme ho vo vypnutej pootvorenej rúre ešte aspoň pol hodinu vychladnúť. Po vychladnutí ho potrieme kyslou smotanou zmiešanou s vanilínovým cukrom. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a odložíme do chladničky, najlepšie cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár