NajRecept.sk Dezerty Koláče Téglikový recept bez použitia váhy na vynikajúcu čerešňovú dvojfarebnú bublaninu
Téglikový recept bez použitia váhy na vynikajúcu čerešňovú dvojfarebnú bublaninu
Téglikový recept bez použitia váhy na vynikajúcu čerešňovú dvojfarebnú bublaninu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Ak bublanina, tak už len táto. Tento recept je vynikajúci. Klasicky som používala pri každom recepte na bublaninu hrnček mlieka, ale tentokrát som mlieko vymenila za smotanu na šľahanie. Cesto bolo oveľa jemnejšie a nadýchanejšie. Určite vyskúšajte so sezónnym ovocím. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.5.2024

Téglikový recept bez použitia váhy na vynikajúcu čerešňovú dvojfarebnú bublaninu

Ak bublanina, tak už len táto. Tento recept je vynikajúci. Klasicky som používala pri každom recepte na bublaninu hrnček mlieka, ale tentokrát som mlieko vymenila za smotanu na šľahanie. Cesto bolo oveľa jemnejšie a nadýchanejšie. Určite vyskúšajte so sezónnym ovocím. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
5 ks
vajce
250 ml (kelímok)
smotana na šľahanie
250 ml (kelímok od smotany)
olej
250 ml (kelímok od smotany)
kryštálový cukor
2x 250 ml (kelímok od smotany)
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžica
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne prilejeme smotanu, olej a na záver už len primiešame zmes múky a kypriaceho prášku. 
  2. 3/4 cesta nalejeme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech a do zvyšného cesta zamiešame kakao. Kakaové cesto nanesieme na svetlé štýlom cik-cak a na vrch poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som použila čerešne. 
  3. Pečieme na 170 stupňov asi pol hodinu - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár