NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Tatrankové vianočné pečivo plnené nutellou a zdobené čokoládou
Tatrankové vianočné pečivo plnené nutellou a zdobené čokoládou
Recept Tatrankové vianočné pečivo plnené nutellou a zdobené čokoládou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Toto bude asi jeden z najlepších druhov vianočného pečiva. Skúšala som ich v dostatočnom predstihu, aby som nemala žiadnu premiéru priamo na Vianoce. Boli vynikajúce. Autor: Jaja

Jaja79    ·   12.11.2020

Tatrankové vianočné pečivo plnené nutellou a zdobené čokoládou

Toto bude asi jeden z najlepších druhov vianočného pečiva. Skúšala som ich v dostatočnom predstihu, aby som nemala žiadnu premiéru priamo na Vianoce. Boli vynikajúce. Autor: Jaja

45 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
vajce
60 g
práškový cukor
350 g
hladká múka
2 lyžice
kokos
3 ks
tatranky
250 g
maslo
na ozdobu
čokoláda
na plnenie
nutella
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
  1. Tatranky a maslo nastrúhame na strúhadle, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať v chladničke najmenej 1 hodinu.
  2. Potom cesto pretlačíme cez mlynček so špeciálnym nádstavcom na vianočné pečivo a ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie. Ak nemáte nádstavec, kľudne rozvaľkajte medzi papierom na pečenie a nakrájajte na malé obdĺžniky.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 12 minút.
  4. Po vychladnutí naplníme nutellou a vrch pocákame čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár