NajRecept.sk Dezerty Koláče Takto pečú najlepší tortový korpus skúsené pekárky. Koľko vajec, toľko múky a cukru.
Takto pečú najlepší tortový korpus skúsené pekárky. Koľko vajec, toľko múky a cukru.
Recept Takto pečú najlepší tortový korpus skúsené pekárky. Koľko vajec, toľko múky a cukru.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Niet nad staré dobré recepty, ktoré dostávajú nový šat. Samozrejme sa dajú vylepšiť, ale načo by sme to robili. Stará dobrá klasika je najlepšia. Tento recept je podľa tradičnej receptúry, do ktorej sa nepridáva prášok do pečiva. Základom je správne vyšľahaný sneh z bielkov, do ktorého postupne pridávame žĺtky a na záver jemne zapracujeme múku. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   15.11.2024

Takto pečú najlepší tortový korpus skúsené pekárky. Koľko vajec, toľko múky a cukru.

Niet nad staré dobré recepty, ktoré dostávajú nový šat. Samozrejme sa dajú vylepšiť, ale načo by sme to robili. Stará dobrá klasika je najlepšia. Tento recept je podľa tradičnej receptúry, do ktorej sa nepridáva prášok do pečiva. Základom je správne vyšľahaný sneh z bielkov, do ktorého postupne pridávame žĺtky a na záver jemne zapracujeme múku. Autor: Karambola

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
bielok
4 lyžice
kryštálový cukor
4 ks
žĺtok
4 lyžice
polohrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Tento jednoduchý a rýchly korpus pripravíte bez akýchkoľvek problémov. Vďaka tomu, že je nadýchaný a chutný, je vhodný do všetkých druhov tort. Dávajte si však pozor. Nejde doň žiadny prášok do pečiva, preto ak chcete, aby sa pekne zdvihol, musíte bielky poriadne vyšľahať. To síce nejaký čas trvá, no výsledok rozhodne stojí za to. Presvedčiť sa o tom môžete aj v priloženom videu, ktoré nájdete nižšie.

  1. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania na najvyšších otáčkach pridávame jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. 
  2. Do takto vyšľahanej peny pridáme múku, ktorú už len vareškou jemne zapracujeme. 
  3. Vzniknuté husté cesto nanesieme do okrúhlej formy o priemere 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
  4. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 20 minút.
  5. Následne uvoľníme kraje nožom, formu otvoríme a cesto preklopíme hore dnom. Stiahneme papier a necháme na mriežke vychladnúť.

Korpus plníme akýmkoľvek krémom podľa potreby. Výborný je napríklad maslový alebo z mascarpone.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár