Tajomstvom vynikajúcich krémových miešaných vajíčok je skryté v smotane. Ak pridáme kyslú smotanu do miešaných vajíčok, budú krémové a oveľa chutnejšie.
Niekto pridáva namiesto kyslej smotany mlieko alebo mlieko a smotanu v pomere 1:1, ale je lepšie použiť iba kyslú smotanu.
Na rozpálenú panvicu položíme kúsok masla, podľa toho, koľko vajíčok pridáte (na jedno vajíčko 1 lyžička masla) a necháme ho rozpustiť. V miske vidličkou alebo metličkou rozmiešame vajíčka, osolíme a okoreníme a pridáme kyslú smotanu. Na jedno vajíčko pridávame kávovú lyžičku kyslej smotany.
Keď máme maslo rozpustené, za stáleho miešania pridáme tenkým prúdom rozmiešané vajíčka a na miernom ohni miešame. Vajíčka vyberieme z panvice tesne pred tým, než sú úplne suché /krémová konzistencia/.