NajRecept.sk Dezerty Koláče Svieži ríbezľový koláč so snehovou perinkou. Dokonalý dezert, ktorý chutí ako leto.
Svieži ríbezľový koláč so snehovou perinkou. Dokonalý dezert, ktorý chutí ako leto.
Recept Svieži ríbezľový koláč so snehovou perinkou. Dokonalý dezert, ktorý chutí ako leto.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Máte radi spojenie sladkej a kyslej chuti? V tom prípade by ste mali vyskúšať tento ríbezľový koláč so snehom, ktorý mal veľký úspech aj u susedy. Tá si odo mňa hneď pýtala recept. Ak by ste nemali ríbezle, pokojne ich nahraďte iným ovocím. Ja by som možno vyskúšala čučoriedky, jahody alebo maliny. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.8.2025

Svieži ríbezľový koláč so snehovou perinkou. Dokonalý dezert, ktorý chutí ako leto.

Máte radi spojenie sladkej a kyslej chuti? V tom prípade by ste mali vyskúšať tento ríbezľový koláč so snehom, ktorý mal veľký úspech aj u susedy. Tá si odo mňa hneď pýtala recept. Ak by ste nemali ríbezle, pokojne ich nahraďte iným ovocím. Ja by som možno vyskúšala čučoriedky, jahody alebo maliny. Autor: Alena Borchová

25 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
žĺtok
100 g
maslo alebo margarín
100 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
400 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
200 ml
mlieko alebo smotana na varenie

Plnka:

1 kg
ríbezle
4 – 5 lyžíc
Solamyl alebo vanilkový puding
4 ks
bielok
200 g
práškový cukor
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Rýchla príprava a výborná chuť. Presne taký je tento ríbezľový koláč, ktorý budete mať hotový do pár minút. Podávať ho pritom môžete nielen ako sladkú bodku za obedom, ale pokojne aj na oslavách alebo posedeniach s priateľmi. Určite ho vyskúšajte.

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s margarínom alebo maslom.
  2. K žĺtkom pridáme práškový a vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva a mlieko alebo smotanu na varenie a všetko dôkladne premiešame. Cesto by malo byť tuhšie, no stále také, aby sa dalo bez problémov natrieť na plech. Ja som použila plech s rozmermi 39 x 28 cm.
  3. Na surové cesto poukladáme ríbezle, ktoré ochutíme kryštálovým a vanilkovým cukrom a zmiešame ich so Solamylom alebo vanilkovým pudingom a snehom z bielkov, ktorý sme vyšľahali s práškovým cukrom.
  4. Takto pripravený koláč vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Sledujeme.

Hotový koláč nechajte vychladnúť a následne môžete podávať. Je skutočne osviežujúci a veľmi dobrý. Plus, v ústach sa doslova rozplýva. Chceli by ste pripraviť ešte niečo iné z ríbezlí? Vyskúšajte napríklad tieto kysnuté koláčiky s tvarohom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty