NajRecept.sk Dezerty Koláče Svieži ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou. Rýchly dezert ideálny na rodinné oslavy aj ku káve.
Svieži ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou. Rýchly dezert ideálny na rodinné oslavy aj ku káve.
Recept Svieži ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou. Rýchly dezert ideálny na rodinné oslavy aj ku káve.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Svieža kyselkavá chuť červených ríbezlí, sladký nadýchaný sneh a jemný korpus – to je kombinácia, ktorá sa rozplýva na jazyku. Tento koláč poteší nielen chuťou, ale aj krásnym vzhľadom, vďaka ktorému sa bude vynímať na každom stole.

Recepty od Agi Recepty od Agi    ·   15.8.2025

Svieži ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou. Rýchly dezert ideálny na rodinné oslavy aj ku káve.

Svieža kyselkavá chuť červených ríbezlí, sladký nadýchaný sneh a jemný korpus – to je kombinácia, ktorá sa rozplýva na jazyku. Tento koláč poteší nielen chuťou, ale aj krásnym vzhľadom, vďaka ktorému sa bude vynímať na každom stole.

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

240 g
polohrubá múka
200 g
jemný kryštálový cukor
75 ml
horúca voda
6 ks
žĺtok
1 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ

Plnka:

650 g
ríbezle
100 g
cukor
450 ml
voda
2 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
vanilkový puding
1 bal.
Zlatý klas alebo vanilkový puding

Sneh:

6 ks
bielok
110 g
kryštálový cukor
štipka
soľ
pár kvapiek
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou je skvelým príkladom toho, ako sa dá svieže ovocie spojiť so sladkým cestom a vytvoriť tak dokonalo vyvážená harmónia. Dezert je všestranný. Hodí sa na nedeľný obed, letnú oslavu aj k popoludňajšej káve.

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich so štipkou soli a cukrom. Počas šľahania postupne prilievame vodu.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne vmiešame k žĺtkom.
  3. Takto pripravené cesto vylejeme na plech 29 x 39 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.
  4. Ríbezle dáme variť spolu s cukrom. Keď zmäknú, rozmixujeme ich.
  5. Vo vode zmiešame puding, Zlatý klas a vanilkový cukor. Zmes vlejeme do ríbezlí a varíme 2 minúty.
  6. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, cukrom a citrónovou šťavou.
  7. Na koláč navrstvíme ríbezľovú plnku a následne aj sneh.
  8. Koláč vrátime do rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov ešte ďalších 10 až 15 minút.

Tento ríbezľový koláč je dôkazom, že aj jednoduchý recept a zopár surovín vie vytvoriť dezert hodný slávnostného stola. Vďaka kontrastu sladkej a kyslej chuti a jemnej textúre si ho zamilujú všetci, ktorí ho ochutnajú. Máte chuť ešte na niečo ríbezľové? Vyskúšajte tieto kysnuté tvarohové koláče.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár