NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Svieži čučoriedkový cheesecake s lahodnou sladkou tvarohovou polevou bez pečenia.
Svieži čučoriedkový cheesecake s lahodnou sladkou tvarohovou polevou bez pečenia.
Recept Svieži čučoriedkový cheesecake s lahodnou sladkou tvarohovou polevou bez pečenia.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jednoduchý a naozaj veľmi rýchly. Sušienkový základ, svieža čučoriedková náplň a navrchu poleva z bielej čokolády a tvarohu. Neskutočná lahôdka, s ktorou budete mať úspech u dospelých aj detí. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.3.2025

Svieži čučoriedkový cheesecake s lahodnou sladkou tvarohovou polevou bez pečenia.

Jednoduchý a naozaj veľmi rýchly. Sušienkový základ, svieža čučoriedková náplň a navrchu poleva z bielej čokolády a tvarohu. Neskutočná lahôdka, s ktorou budete mať úspech u dospelých aj detí. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

130 g
sušienky
60 g
maslo

Krém:

500 g
mascarpone
200 g
kyslá smotana
200 g
smotana na šľahanie
120 g
práškový cukor
500 g
čučoriedky
60 g
kryštálový cukor
35 g
prášková želatína

Vrch:

100 g
biela čokoláda
100 g
jemný tvaroh
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy

Keďže moje deti milujú čučoriedky, siahla som po tomto skvelom dezerte. A nemohla som urobiť lepšie. Cheesecake je svieži a veľmi jednoduchý. Ide tak o skvelú voľbu najmä na toto teplé jarné obdobie.

  1. Najskôr si pripravíme čučoriedkovú zmes. Čučoriedky spolu s kryštálovým cukrom dáme rozvariť a následne rozmixujeme. Pridáme práškovú želatínu, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Následne túto zmes necháme mierne vychladnúť. 
  2. Mascarpone, kyslú smotanu, smotanu na šľahanie a práškový cukor dáme do misky. Šľaháme, kým hmota nie je jednotná. Následne do tejto hmoty pridáme mierne vychladnutú čučoriedkovú hmotu. Premiešame.
  3. Sušienky rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Sušienkovú zmes navrstvíme na dno formy s priemerom 24 cm. Na sušienkový základ navrstvíme čučoriedkovú hmotu a odložíme do chladničky zachladiť. 
  4. Navrch navrstvíme tvarohovú polevu – bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a do rozpustenej čokolády pridáme jemný tvaroh. 
  5. Necháme zachladiť v chladničke, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podávame.

Čučoriedkový cheesecake je skutočne dokonalým dezertom vhodným nielen po sviatočnom nedeľnom obede, ale aj na rôzne oslavy. Ak by vás čučoriedky príliš nelákali, vyskúšajte tento recept, pomocou ktorého si môžete pripraviť aj nepečený jahodový cheesecake.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár