NajRecept.sk Torty Sladké torty Mrkvová torta Svieže mrkvové rezy s malinovou smotanou.
Svieže mrkvové rezy s malinovou smotanou.
Recept Svieže mrkvové rezy s malinovou smotanou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Podoláková Burkartová

Mrkvové rezy sú stávkou na istotu. Mrkva dodáva cestu jemnú sladkosť a šťavnatosť, zatiaľ čo smotana prináša svieži podtón. Príprava dezertu je jednoduchá a výsledok je famózny. Rozhodne sa oplatí vyskúšať ho. Autor: Jana Podoláková Burkartová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.10.2024

Svieže mrkvové rezy s malinovou smotanou.

Mrkvové rezy sú stávkou na istotu. Mrkva dodáva cestu jemnú sladkosť a šťavnatosť, zatiaľ čo smotana prináša svieži podtón. Príprava dezertu je jednoduchá a výsledok je famózny. Rozhodne sa oplatí vyskúšať ho. Autor: Jana Podoláková Burkartová

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

80 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
150 g
nastrúhaná mrkva
130 g
polohrubá múka
2 lyžice
mleté mandle
1 ks
vajce
4 lyžice
olej
4 lyžice
mlieko
1 lyžička
prášok do pečiva
podľa chuti
pomarančová kôra
podľa chuti
pomarančová šťava

Krém

2 ks
kyslá smotana
1/2 lyžice
práškový cukor
1 malá krabička
maliny

Na potretie

podľa chuti
domáci džem

Na ozdobenie

podľa potreby
marcipánové mrkvičky
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Mrkva je univerzálnym typom zeleniny, ktorý chutí skvelo na sladko aj na slano. Tentokrát som ju nastrúhala do týchto rezov a pripravila som dokonalý dezert, ktorý chutil úplne všetkým. Nadýchané cesto výborne doplnila krémová smotanová plnka, do ktorej som zamiešala čerstvé maliny.

  1. Vajíčko vyšľaháme s kryštálovým a vynilkovým cukrom, pridáme olej a mlieko.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridáme do mokrej zmesi. Následne do nej zapracujeme aj mandle, pomarančovú kôru, šťavu z pomaranča a nastrúhanú mrkvu.
  3. Pripravené cesto vylejeme na plech s rozmermi 15 x 25 cm a pečieme pri teplote 180 °C približne 25 až 30 minút.
  4. Smotanu a práškový cukor ručne vymiešame. Maliny umyjeme a 12 kúskov si odložíme bokom na zdobenie. Ostatné pridáme k smotane a opatrne premiešame.
  5. Po upečení necháme cesto vychladnúť, rozkrojíme na dve časti a natrieme džemom. Priklopíme, vrátime späť do plechu, znova potrieme džemom a na to dáme malinovú smotanu.
  6. Dezert vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme marcipánovými mrkvičkami a čerstvými malinami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár