NajRecept.sk Dezerty Koláče Svieže mandarínkové rezy s nadýchaným smotanovým krémom
Svieže mandarínkové rezy s nadýchaným smotanovým krémom
Recept Svieže mandarínkové rezy s nadýchaným smotanovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Nikuš Domankušová

Extra rýchly zákusok, ktorý stihnete spraviť aj tesne predtým, ako k vám príde návšteva. Ja som ho piekla nedávno, keď sa ma muž opýtal, či by som mu nespravila niečo dobré, čo by si mohol dať po obede. Samozrejme, že mohla a bola som veľmi rada, že tieto mandarínkové rezy so smotanovým krémom mali úspech nielen u neho, ale aj u svokrovcov, ktorým som ich nabalila. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   8.5.2025

Svieže mandarínkové rezy s nadýchaným smotanovým krémom

Extra rýchly zákusok, ktorý stihnete spraviť aj tesne predtým, ako k vám príde návšteva. Ja som ho piekla nedávno, keď sa ma muž opýtal, či by som mu nespravila niečo dobré, čo by si mohol dať po obede. Samozrejme, že mohla a bola som veľmi rada, že tieto mandarínkové rezy so smotanovým krémom mali úspech nielen u neho, ale aj u svokrovcov, ktorým som ich nabalila. Autor: Nikuš Domankušová

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
150 g
práškový cukor
1 dcl
mlieko
1 dcl
olej
200 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
500 ml
kyslá smotana
2 lyžice
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor

Poleva:

500 ml
pomarančový sirup
2 bal.
Zlatý klas alebo vanilkový puding (prášok)
500 ml
voda
podľa chuti
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Tieto mandarínkové rezy sú nadýchané, svieže a neskutočne dobré. Rada ich pripravujem počas víkendov alebo na oslavy, keď chcem niečo rýchle. Ich výhodou je najmä to, že do nich môžete použiť akékoľvek ovocie. Ak nemáte chuť na mandarínky, pokojne siahnite po pomarančoch, čučoriedkach alebo jahodách.

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Následne pridáme múku, prášok do pečiva, olej, mlieko a sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 °C približne 10 až 15 minút.
  3. Kým sa cesto pečie, pripravíme si polevu. Zlatý klas alebo vanilkový puding uvaríme vo vode spolu so sirupom a cukrom. Hotový puding stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
  4. Smotanu na šľahanie dôkladne vyšľaháme. Postupne do nej zapracujeme kyslú smotanu, kryštálový a vanilkový cukor.
  5. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus. Potom naň naukladáme ovocie (ja som použila mandarínky) a vložíme aspoň na hodinu do chladničky.
  6. Na vychladený koláč nalejeme polevu a dáme späť do chladničky stuhnúť.

Hotový koláč nakrájajte na kocky a môžete podávať. Chceli by ste si pripraviť iný ovocný dezert? Vyskúšajte napríklad tento nepečený cheesecake s jahodami, ktorý je nielenže rýchly, ale aj veľmi dobrý. Ohromíte ním každú jednu návštevu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár