NajRecept.sk Dezerty Bábovky Svieža a šťavnatá jogurtová bábovka
Svieža a šťavnatá jogurtová bábovka
Recept Svieža a šťavnatá jogurtová bábovka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Kvietok278

Veľmi jednoduchá bábovka, ktorú zvládnu pripraviť aj začiatočníčky v pečení. Jogurt dodá bábovke neskutočnú sviežosť a šťavnatosť. Autor: Kvietok

Kvietok278 Kvietok278    ·   26.2.2021

Svieža a šťavnatá jogurtová bábovka

Veľmi jednoduchá bábovka, ktorú zvládnu pripraviť aj začiatočníčky v pečení. Jogurt dodá bábovke neskutočnú sviežosť a šťavnatosť. Autor: Kvietok

Suroviny

Budeme potrebovať:

150 g
maslo
250 g
kryštálový cukor
250 g
polohrubá múka
250 g
biely jogurt
4 ks
vajce
štipka
soľ

Krém:

500 g
biely jogurt
4 ks
žĺtok
40 g
kukuričný škrob
100 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu. V druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme biely jogurt a žĺtky. Nakoniec vmiešame preosiatu múku a jemne lyžicou zamiešame aj ušľahaný sneh z bielkov.
  2. Hmotu nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a bábovku pečieme cca 30-40 minút pri teplote 180 stupňov. Rúru počas pečenia neotvárame, bábovka "spadne".
  3. Krém:
    Vo vodnom kúpeli mixérom vymixujeme jogurt, práškový cukor, žĺtky a škrob do tuhej peny, ktorú odstavíme, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

* TIP: Aj bez krému je bábovka chutná, šťavnatá a svieža. Vrch môžete posypať práškovým cukrom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár