Toto je vianočka zo zápisníka po maminke, ktorú robím len na Vianoce, pretože je viac sviatočná, hutnejšia a jednoducho lepšia. Rozhodne stojí za vyskúšanie. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Toto je vianočka zo zápisníka po maminke, ktorú robím len na Vianoce, pretože je viac sviatočná, hutnejšia a jednoducho lepšia. Rozhodne stojí za vyskúšanie. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Do vianočky môžete pridať akékoľvek sušené ovocie. Ja dávam zmes rôznych druhov. Základ predstavujú hrozienka, ktoré dopĺňam slivkami a brusnicami. Tie dajú vianočke tmavšiu farbu. Ďalej často používam aj figy a marhule.
Vychladnutú vianočku nakrájame a jeme buď samostatne, alebo natretú maslom, marmeládou, Nutellou či čímkoľvek iným. Ja ju pred podávaním spravidla posypem práškovým cukrom, ktorý jej dodá pekný zasnežený vzhľad.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste