NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Super rýchla veľkonočná roláda s čokoládovým krémom zo 4 ingrediencií.
Super rýchla veľkonočná roláda s čokoládovým krémom zo 4 ingrediencií.
Recept Super rýchla veľkonočná roláda s čokoládovým krémom zo 4 ingrediencií.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tak rýchlu roládu som ešte nerobila. Cesto stačí vyliať na plech, upiecť a naplniť čokoládovým krémom zo štyroch ingrediencií. Ideálna je tak vždy, keď ste v zhone alebo chcete niečo rýchle a dobré. Ja som ju tentokrát spravila tesne pred veľkonočnými sviatkami a môžem povedať, že ma zachránila.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   20.4.2025

Super rýchla veľkonočná roláda s čokoládovým krémom zo 4 ingrediencií.

Tak rýchlu roládu som ešte nerobila. Cesto stačí vyliať na plech, upiecť a naplniť čokoládovým krémom zo štyroch ingrediencií. Ideálna je tak vždy, keď ste v zhone alebo chcete niečo rýchle a dobré. Ja som ju tentokrát spravila tesne pred veľkonočnými sviatkami a môžem povedať, že ma zachránila.

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Krém:

200 g
tmavá čokoláda
200 g
33 % smotana
250 g
tvaroh alebo mascarpone
60 g
práškový cukor

Cesto:

4 ks
vajce
štipka
soľ
120 g
kryštálový cukor
60 g
hladká múka
35 g
kukuričný škrob
35 g
kakao
5 g
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Rolády sú vďačným zákuskom, ktorým potešíte každého jedného hosťa. Ich príprava je spravidla jednoduchá a rýchla, čo platí aj o tomto recepte. Stačiť vám naň bude len niekoľko základných ingrediencií, ktoré určite nájdete aj doma.

  1. Čokoládu nasekáme a zalejeme ju horúcou smotanou. Premiešame a dáme nabok.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov, pridáme k nim štipku soli a začneme šľahať. Keď sa na povrchu začne tvoriť pena, prisýpame pomaly kryštálový cukor.
  3. Do vyšľahaného snehu zapracujeme žĺtky a následne aj suché ingrediencie – múku, ktorú sme zmiešali s kukuričným škrobom, kakaom a práškom do pečiva.
  4. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 36 x 30 cm a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 170 °C približne 10 minút.
  5. Ešte teplé cesto vytiahneme na utierku a zatočíme.
  6. Tvaroh alebo mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom. Následne pridáme čokoládu, ktorú sme si rozpustili a šľaháme ešte 1 až 2 minúty.
  7. Hotovým krémom naplníme roládu. Necháme si z nej však aspoň 1/3, ktorú použijeme na dekorovanie. Takto pripravenú roládu dáme aspoň na hodinu do chladničky.
  8. Stuhnutú roládu dekorujeme krémom podľa vlastnej fantázie a podávame.

Čokoládová roláda má dokonalú chuť. Krém je jednoduchý, no pritom výrazný, takže v ceste zbytočne nezaniká. Máte chuť ešte na nejakú roládu? Vyskúšajte túto s tvarohom a banánom, ktorá vás poteší tiež rýchlou prípravou a skvelou chuťou.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár