Želatínu necháme 10 minút odstáť - rozpustíme vo vode alebo v náleve zo zeleniny, potom zohrejeme, nesmie vrieť. Do formy nalejeme asi 2 cm a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí uložíme prvú vrstvu - formičkou si vykrojíme z plátkov salámy a eidamu rôzne tvary a naukladáme podľa vlastnej fantázie a zalejeme. Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky.
Potom naukladáme ďalšiu vrstvu, vajcia, kolieska uhorky, pokrájanú kapiu, zvyšky eidamu, salámy a zalejeme.
Znovu naukladáme ďalšiu vrstvu. Šunku natrieme nátierkou, zrolujeme a naukladáme, pomedzi rolky uložíme hrach, kukuricu, môžu byť aj zvyšky vajíčok a zalejeme.
Poslednú vrstvu budú tvoriť kolieska salámy, ktoré zalejeme zvyšnou želatínou a dáme stuhnúť do chladničky.
Vyklopíme, nakrájame a podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej kuchárky - Blažena Sadovská