Táto štrúdľa predstavuje moje detstvo. Doteraz si pamätám, ako som ju jedla u mojej starej mamy, ktorá ju mala na stole takmer vždy, keď som k nej prišla. Jemné krehké cesto si skvelo rozumie so šťavnatými jablkami a sladkou strúhankou opečenou na kačacej masti. Určite vyskúšajte. Výsledok je neodolateľný.
Táto štrúdľa predstavuje moje detstvo. Doteraz si pamätám, ako som ju jedla u mojej starej mamy, ktorá ju mala na stole takmer vždy, keď som k nej prišla. Jemné krehké cesto si skvelo rozumie so šťavnatými jablkami a sladkou strúhankou opečenou na kačacej masti. Určite vyskúšajte. Výsledok je neodolateľný.
Štrúdľu pečiem pravidelne. Doma ju milujeme. Zvyčajne ju robím podľa tohto receptu a ako plnku používam okrem maku aj orechy a vo výnimočných prípadoch tvaroh. Tentokrát som sa však rozhodla, že sa vrátim späť v čase a použila som recept od svojej babičky, ktorá štrúdle výhradne plnila strúhankou opečenou na kačacej masti a jablkami.
Ak máte radi sušené ovocie, do plnky môžete pokojne pridať aj sušené hrozienka alebo brusnice. Pre ešte lepšiu chuť ich však nezabudnite namočiť do rumu alebo sirupu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste