NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Strapaté francúzske kuracie rezne
Strapaté francúzske kuracie rezne
Recept Strapaté francúzske kuracie rezne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Chutné, krehké a šťavnaté kuracie rezne na francúzsky spôsob. Príprava je veľmi jednoduchá a, hlavne, rýchla. Samozrejme, krájanie trvá síce dlhšie, ale stojí to určite za vyskúšanie. Sú jemné a veľmi krehké. Podávala som ich so zemiakovou kašou, klasickou s mliekom a maslom. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   24.11.2020

Strapaté francúzske kuracie rezne

Chutné, krehké a šťavnaté kuracie rezne na francúzsky spôsob. Príprava je veľmi jednoduchá a, hlavne, rýchla. Samozrejme, krájanie trvá síce dlhšie, ale stojí to určite za vyskúšanie. Sú jemné a veľmi krehké. Podávala som ich so zemiakovou kašou, klasickou s mliekom a maslom. Autor: Lacusin

Suroviny
4 ks
kuracie stehno alebo prso
3 ks
vajce
4 lyžice
kyslá smotana
4 lyžice
hladká múka
3 strúčiky
cesnak
soľ
korenie
na zdobenie
pažítka
petržlenová vňať
na vyprážanie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie stehná alebo prsia očistíme, umyjeme a dôkladne vysušíme.
  2. Vykostené stehná alebo prsia nakrájame na malé kúsky, ktoré osolíme a okoreníme.
  3. Pridáme prelisovaný cesnak, rozmiešané vajíčka, kyslú smotanu, petržlen a hladkú múku. Spracujeme jednotnú hmotu.
  4. Na panvici rozpálime olej a lyžicou vrstvíme menšie rezne, ktoré smažíme z oboch strán do zlata.
  5. Čím menšie kúsky mäsa budete mať, tým lepšie sa chute prepoja a rezne budú chutnejšie a jemnejšie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár