Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Do nej potom po častiach pridávame preosiate kakao. Bielky so štipkou soli vyšľaháme v pevný sneh, ktorý opatrne stierkou vmiešame do žĺtkovej čokoládovej hmoty. Nízky (klasický) plech vystelieme papierom na pečenie a cesto pekne stierkou urovnáme.
Pečieme v rúre na 200 stupňov 7 až 10 monut (záleží na rúre). Ak si nie ste istí, do cesta opatrne zasunieme špajdľu, ak je suchá, máme hotovo.
Upečený plát prikryjeme čistým papierom na pečenie a aj s týmto obrátime do ďalšieho plechu alebo na tácku.
Vrchný papier (pôvodne dolný pri pečení) opatrne zložíme a s tým novým papierom roládu zmotáme a necháme vychladnúť.
Medzitým si dotuha vyšľaháme šľahačku a do nej opatrne zamiešame čokoládové hoblinky alebo nasekanú čokoládu. Zvitok rolády opatrne rozvinieme, rovnomerne potrieme šľahačkou a pevne zavinieme. Preložíme do alobalu a v chladničke necháme najmenej hodinu stuhnúť. Pri podávaní poprášime práškovým cukrom.