NajRecept.sk Dezerty Koláče Šťavnatý krémový zákusok Rumburak. Čokoládové pokušenie, ktoré má úspech aj u tých najmenších.
Šťavnatý krémový zákusok Rumburak. Čokoládové pokušenie, ktoré má úspech aj u tých najmenších.
Recept Šťavnatý krémový zákusok Rumburak. Čokoládové pokušenie, ktoré má úspech aj u tých najmenších.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Gabriela Pappová

Zákusok Rumburak máme doma veľmi radi. Jeho príprava je rýchla a má skvelú chuť. Tentokrát som ho pripravila pre deti do školy a mala som s ním veľký úspech. Ak vás teda chytila chuť na sladké, no v kuchyni nechcete stráviť dlhé hodiny, určite ho vyskúšajte. Autor: Gabriela Pappová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.1.2025

Šťavnatý krémový zákusok Rumburak. Čokoládové pokušenie, ktoré má úspech aj u tých najmenších.

Zákusok Rumburak máme doma veľmi radi. Jeho príprava je rýchla a má skvelú chuť. Tentokrát som ho pripravila pre deti do školy a mala som s ním veľký úspech. Ak vás teda chytila chuť na sladké, no v kuchyni nechcete stráviť dlhé hodiny, určite ho vyskúšajte. Autor: Gabriela Pappová

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 ks
vajce
1 hrnček
mlieko
1 hrnček
kryštálový cukor
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
2 lyžice
kakao
1/2 hrnčeka
olej

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
80 g
práškový cukor
700 g
mascarpone alebo jemný tvaroh

Čokoládová poleva:

100 g
horká čokoláda
50 g
rastlinný tuk
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Rumburak je krémový zákusok, ktorý si zamiluje úplne každý. Jeho mäkké a nadýchané cesto dopĺňa sladký krém a hrubšia vrstva čokolády, vďaka čomu nie je suchý. Práve naopak. Šťavnatý je aj niekoľko dní po upečení.

  1. Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva, kakao a všetko dobre premiešame.
  2. K suchým ingredienciám postupne pridáme mokré, čiže vajcia, mlieko, olej a dôkladne vymiešame.
  3. Hotové cesto nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme približne 20 minút.
  4. Po upečení necháme korpus vychladnúť a navrstvíme naň smotanový krém. Na ten vyšľaháme smotanu, ktorú opatrne primiešame do osladeného mascarpone.
  5. Koláč polejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili s rastlinným tukom, a vložíme ho do chladničky, kde nám stuhne.

Po stuhnutí koláč nakrájajte na štvorčeky alebo obdĺžniky a môžete podávať. Ak chcete, aby vám čo najdlhšie vydržal, skladujte ho v chladničke alebo na inom chladnom mieste, napríklad v komore.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár