Tradičný jablkový mrežovník je šťavnatý a sladký. Ešte z domácich jabĺk, ktoré som sama zbierala v záhrade mojich rodičov. Odporúčam vyskúšať. Môžete sa vyhrať aj s dizajnom. Vytvoriť mriežku, prípadne vykrojiť rôzne tvary, ktorými ozdobíte povrch. Autor: Jaja
Tradičný jablkový mrežovník je šťavnatý a sladký. Ešte z domácich jabĺk, ktoré som sama zbierala v záhrade mojich rodičov. Odporúčam vyskúšať. Môžete sa vyhrať aj s dizajnom. Vytvoriť mriežku, prípadne vykrojiť rôzne tvary, ktorými ozdobíte povrch. Autor: Jaja
Mrežovník je vďačný koláč, ktorý máte hotový do niekoľkých minút. Ideálny je na nedeľu, napríklad po dobrom obede, alebo počas hektického týždňa, keď vás prepadne chuť na sladké. Jablká dodávajú nielen skvelú chuť, ale aj šťavnatosť, vďaka čomu nie je mrežovník suchý ani niekoľko dní po upečení.
Po upečení nechajte mrežovník vychladnúť. Následne ho nakrájajte na štvorčeky alebo obdĺžniky a môžete podávať. Ak by koláč nebol dostatočne sladký, posypte ho práškovým cukrom, ktorý ho zároveň aj skrášli.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste