NajRecept.sk Dezerty Koláče Šťavnatý hrnčekový cuketový perník z jedného vajíčka
Šťavnatý hrnčekový cuketový perník z jedného vajíčka
Recept Šťavnatý hrnčekový cuketový perník z jedného vajíčka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchova

Tak a teraz sa tu spustí cuketové šialenstvo. Cuketová sezóna práve začala, tak sa bude používať snáď ešte aj do pudingu :D srandujem. Cuketový hrnčekový perník, ktorý je fantastický. Vôbec nieje suchý a nemusíte si k nemu pripravovať ani šálku kávy či čaju. Autor: Alena Borchova

NajLucka NajLucka    ·   20.7.2024

Šťavnatý hrnčekový cuketový perník z jedného vajíčka

Tak a teraz sa tu spustí cuketové šialenstvo. Cuketová sezóna práve začala, tak sa bude používať snáď ešte aj do pudingu :D srandujem. Cuketový hrnčekový perník, ktorý je fantastický. Vôbec nieje suchý a nemusíte si k nemu pripravovať ani šálku kávy či čaju. Autor: Alena Borchova

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 hrnček = 250 ml
2 hrnčeky
polohrubá múka
3/4 hrnčeka
kryštálový cukor
1 bal.
prášok do perníka
1 ks
vajce
2 hrnčeky
nastrúhaná cuketa
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnčeka
olej
50 g
nasekaná čokoláda
1 lyžička
škorica
2 lyžice
kakao

Ďalej:

1 pohár
ríbezľový džem
50 g
tuk
100 g
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Cuketa sa dá použiť na rôzne spôsoby a skvele sa hodí aj do sladkých receptov. Jedným z prekvapivo lahodných dezertov je cuketový hrnčekový perník. Táto jednoduchá a rýchla pochúťka zaručene poteší vaše chuťové bunky a navyše je krásne vláčna, takže si ju môžete vychutnať bez potreby doplnkového nápoja.

  1. Suché suroviny zmiešame v miske, ostatné v druhej miske a nakoniec všetko spolu premiešame. 
  2. Pripravíme plech (veľkosť plechu 39x28 cm), vystelieme dno papierom na pečenie, rúru vyhrejeme na 180 stupňov. 
  3. Perník pečieme cca 25 minút - sledujeme.
  4. Po upečení ho potrieme ešte za horúca ríbezľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár