NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Šťavnatý broskyňový cheesecake s maslovou mrveničkou.
Šťavnatý broskyňový cheesecake s maslovou mrveničkou.
Recept Šťavnatý broskyňový cheesecake s maslovou mrveničkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tento broskyňový cheesecake je perfektný vždy, keď dostanete chuť na niečo šťavnaté a dobré. Kombinácia mascarpone a broskýň je geniálna, pričom nechýba ani jemné cesto, ktoré sa stará o dokonalý chuťový zážitok. Recept je jednoduchý a rýchly. Určite ho vyskúšajte.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   9.2.2025

Šťavnatý broskyňový cheesecake s maslovou mrveničkou.

Tento broskyňový cheesecake je perfektný vždy, keď dostanete chuť na niečo šťavnaté a dobré. Kombinácia mascarpone a broskýň je geniálna, pričom nechýba ani jemné cesto, ktoré sa stará o dokonalý chuťový zážitok. Recept je jednoduchý a rýchly. Určite ho vyskúšajte.

30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Mrvenička:

120 g
studené maslo
120 g
kryštálový cukor
200 g
hladká múka

Krém:

450 g
mascarpone alebo tvaroh
400 g
kyslá smotana
100 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový puding (prášok)
10 g
kukuričný skrob
2 ks
vajce

Ďalej:

1 kg
broskyne

Cesto:

4 ks
vajce
180 g
kryštálový cukor
100 ml
rastlinný olej
štipka
soľ
270 g
hladká múka
10 g
prášok do pečiva
80 ml
pomarančový džús

Na posypanie:

podľa potreby
nasekané orechy
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

Či už máte chuť na niečo sladké po obede alebo len túžite po dobrých raňajkách či desiate, tento broskyňový cheesecake je pre vás ako stvorený. Recept je univerzálny a dá sa upravovať, takže ak by ste náhodou nemali doma broskyne alebo vám príliš nechutia, môžete ich nahradiť akýmkoľvek iným ovocím.

  1. Do misy dáme studené maslo a cukor a mixujeme po dobu 2 minút. Následne prisypeme hladkú múku a miešame ďalej. Ingrediencie by sa nemali spojiť. Vzniknúť by nám mala suchá mrvenička.
  2. Mascarpone (môžeme zameniť za tvaroh alebo cream cheese) vymiešame s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým pudingom, kukuričným škrobom a vajíčkami.
  3. Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom. Za stáleho miešania pridáme rastlinný olej a štipku soli. Do mokrých surovín následne preosejeme múku spolu s práškom do pečiva a prilejeme pomarančový džús.
  4. Cesto vylejeme na plech s rozmermi 37 x 24 cm, ktorý sme vymazali maslom. Na cesto poukladáme očistené a ošúpané broskyne nakrájané na mesiačiky a opatrne nalejeme krém. Celý cheesecake zakončíme tým, že ho posypeme polovicou mrveničky. Na ňu nasypeme nasekané orechy (tento krok môžete vynechať, ak nie ste veľkým fanúšikom orechov) a pokračujeme s druhou polovicou mrveničky.
  5. Takto pripravený cheesecake vložíme do rúry vyhriatej na 170 – 180 °C a pečieme 45 až 50 minút. Po upečení rúru vypneme a koláč v nej necháme ešte 20 minút (dvierka rúry neotvárame).

Cheesecake nechajte vychladnúť a vložte ho na 2 až 3 hodiny do chladničky. Vďaka tomu stuhne a bude sa vám lepšie krájať. Pred podávaním môžete koláč ozdobiť plátkom broskyne alebo posypať práškovým cukrom, no nie je to potrebné.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár