NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Šťavnatý a vláčny ministerský rezeň z mletého mäsa.
Šťavnatý a vláčny ministerský rezeň z mletého mäsa.
Recept Šťavnatý a vláčny ministerský rezeň z mletého mäsa.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Ministerský rezeň je ideálnym pokrmom na bežné aj slávnostné obedy. Skvelo chutí, dá sa pripraviť z rôznych druhov mäsa a hodí sa k množstvu príloh. Ak si chcete byť istí, že sa vám podarí, vyskúšajte náš recept.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   24.9.2024

Šťavnatý a vláčny ministerský rezeň z mletého mäsa.

Ministerský rezeň je ideálnym pokrmom na bežné aj slávnostné obedy. Skvelo chutí, dá sa pripraviť z rôznych druhov mäsa a hodí sa k množstvu príloh. Ak si chcete byť istí, že sa vám podarí, vyskúšajte náš recept.

25 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Rezeň

500 g
mleté mäso (teľacie, bravčové, hovädzie alebo kuracie)
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
vajce
2 lyžice
strúhanka
1 lyžička
horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa potreby
olej

Na obalenie

100 g
suché krutóny
2 ks
vajce
4 lyžice
hladká múka
60 ml
olej
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Rezeň minister je šťavnatý a vláčny. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, pričom si ho zamilujú aj tí najnáročnejší stravníci. Podávať k nemu môžete ryžu, varené zemiaky aj zemiakovú kašu.

  1. Cibuľu a cesnak nadrobno nakrájame. Na panvici s trochou oleja opečieme najprv cibuľu. Keď má mierne zlatistý nádych, pridáme cesnak. Restujeme ešte 2 minúty. Potom stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
  2. V miske zmiešame mleté mäso, opraženú cibuľu s cesnakom, vajíčko, horčicu, strúhanku, soľ a korenie. Mäsovú zmes dôkladne premiešame, aby sa suroviny spojili. Ak je príliš riedka, pridáme ešte strúhanku.
  3. Mäso tvarujeme do obdĺžnikových kotliet hrubých približne 1,5 cm. Rezne by mali byť veľké asi ako ruka, aby sa upiekli rovnomerne.
  4. Pripravíme si tri hlboké taniere. Do jedného dáme múku, do druhého rozšľahané vajcia a do tretieho krutóny, ktoré jemne podrvíme, aby sa s nimi lepšie pracovalo.
  5. Rezne najprv obalíme v múke, potom ich namočíme do vajíčka a následne obalíme v krutónoch, ktoré k mäsu jemne pritlačíme.
  6. V panvici zohrejeme olej, v ktorom vysmažíme rezne. Každú stranu rezňa smažíme približne 4 minúty.
  7. Hotové rezne poukladáme na plech vystlaný papierovou utierkou, ktorá z nich odstráni prebytočnú masť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár