NajRecept.sk Dezerty Zdravé dezerty Šťavnaté makovo jablkové rezy bez výčitiek a múky. V našej rodine sme zvyknutí na múčné dezerty, ale na tomto si pochutnali všetci.
Šťavnaté makovo jablkové rezy bez výčitiek a múky. V našej rodine sme zvyknutí na múčné dezerty, ale na tomto si pochutnali všetci.
Recept Šťavnaté makovo jablkové rezy bez výčitiek a múky. V našej rodine sme zvyknutí na múčné dezerty, ale na tomto si pochutnali všetci.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Užite si naše fitness makovo-jablkové rezy bez múky a bez výčitiek. Sú plné chuti maku a šťavnatých jabĺčok s možnosťou pridať višne pre extra chuť. Prírodne sladké, s voľbou medu alebo trstinového cukru - a dokonca skvelé aj bez cukru, pokiaľ použijete sladké jablká.

NajLucka NajLucka    ·   3.1.2024

Šťavnaté makovo jablkové rezy bez výčitiek a múky. V našej rodine sme zvyknutí na múčné dezerty, ale na tomto si pochutnali všetci.

Užite si naše fitness makovo-jablkové rezy bez múky a bez výčitiek. Sú plné chuti maku a šťavnatých jabĺčok s možnosťou pridať višne pre extra chuť. Prírodne sladké, s voľbou medu alebo trstinového cukru - a dokonca skvelé aj bez cukru, pokiaľ použijete sladké jablká.

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
mletý mak
80 g
kokos
3 ks
vajce
2 ks
väčšie jablko
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžička
mletá škorica
80 g
trstinový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Na začiatok si vezmeme vajíčka, ktoré dôkladne vyšľaháme s cukrom, kým nevznikne pevná pena. Potom postupne vmiešame mletý mak, kokos, nastrúhané a vylisované jablká (vopred do nich zamiešame trochu škorice a šťavu si necháme bokom). Ďalej pridáme prášok do pečiva a nakoniec do zmesi vmiešame aj šťavu, ktorú sme si nechali z jabĺčok. Celkovo by sme mali použiť 250 ml šťavy, pokiaľ jej z jabĺčok nezískame dosť, môžeme ju doplniť vodou, aby celkové množstvo bolo 250 ml.
  2. Hotové cesto prelejeme do formy, ktorú sme predtým vyložili papierom na pečenie. Potom formu vložíme do rúry, ktorú sme už vopred rozohriali.
  3. Pečieme pri teplote 170 stupňov, približne po dobu 30 minút.
  4. Po uplynutí doby koláč vyberieme z rúry a necháme ho úplne vychladnúť. Keď bude studený, nakrájame ho na porcie a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty