Vždy, keď chcem doma upiecť niečo naozaj dobré, stavím na kysnuté cesto, ktoré ma zatiaľ ešte nesklamalo. Tentokrát som sa rozhodla pre klasiku – kysnutý závin. Namiesto toho, aby som ho však plnila makom, kakaom alebo orechmi, zvolila som džem a nemohla som urobiť lepšie.
Vždy, keď chcem doma upiecť niečo naozaj dobré, stavím na kysnuté cesto, ktoré ma zatiaľ ešte nesklamalo. Tentokrát som sa rozhodla pre klasiku – kysnutý závin. Namiesto toho, aby som ho však plnila makom, kakaom alebo orechmi, zvolila som džem a nemohla som urobiť lepšie.
Kysnuté záviny spravidla plním makom, kakaom alebo orechmi. Plnky robím podľa tohto receptu, vďaka ktorému počas pečenia nikdy nevytečú. Tentokrát som však namiesto nich zvolila džem, ktorý cestu dodal vláčnosť a postaral sa o ten najlepší chuťový zážitok.
Hotové záviny pred servírovaním zvyčajne posypem práškovým cukrom, no nie je to nutné. Džem je sám o sebe dostatočne sladký a výrazný. Výhodou je tiež to, že džem cesto dokonalo zvlhčuje, takže výsledný koláč je šťavnatý a v ústach sa doslova rozplýva.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste