NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zemiaková kaša Šťavnaté kyjevské kotlety so zemiakovou kašou.
Šťavnaté kyjevské kotlety so zemiakovou kašou.
Recept Šťavnaté kyjevské kotlety so zemiakovou kašou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ivana Reisingerová

Kyjevské kotlety sú tradičným receptom ukrajinskej kuchyne, ktorý patrí medzi veľmi obľúbené aj u nás. Šťavnaté mäso s chutnou plnkou chutí a vyzerá tak dobre, že ho môžete pokojne servírovať aj počas sviatkov alebo rôznych osláv. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   18.10.2024

Šťavnaté kyjevské kotlety so zemiakovou kašou.

Kyjevské kotlety sú tradičným receptom ukrajinskej kuchyne, ktorý patrí medzi veľmi obľúbené aj u nás. Šťavnaté mäso s chutnou plnkou chutí a vyzerá tak dobre, že ho môžete pokojne servírovať aj počas sviatkov alebo rôznych osláv. Autor: Ivana Reisingerová

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
50 g
maslo
podľa potreby
soľ
1 lyžica
kôpor
1 lyžica
petržlen
podľa potreby
kuracie prsia
podľa potreby
hladká múka
podľa potreby
vajce
podľa potreby
strúhanka
podľa potreby
masť
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Ak nemáte chuť na bežný rezeň, pripravte si kyjevské kotlety, ktoré sú vďaka maslovej plnke dokonale šťavnaté. Ich príprava je síce o niečo dlhšia, no určite stojí za to. Výsledkom je ten najlepší obed, ktorým urobíte dojem na rodinu aj priateľov.

  1. Ako prvú pripravíme plnku. Maslo necháme zmäknúť, osolíme ho, pridáme kôpor, petržlen a všetko premiešame. Následne vypracujeme dva valčeky, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Kuracie prsia narežeme a urobíme z nich kapsu, do ktorej vložíme kúsok z masla.
  3. Mäso obalíme v trojobale a potom ešte raz vo vajci a strúhanke. Takto pripravené ho smažíme na masti.
  4. Hotové mäso umiestnime na plech a vložíme do rúry prehriatej na 180 °C na približne 10 až 15 minút, aby sa dopieklo.

Ku kyjevským kotletám podávam najčastejšie zemiakovú kašu, ktorá pokrm zjemní a zabráni tomu, aby bol suchý. Môžete ju však nahradiť aj varenými zemiakmi alebo ryžou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár