NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Šťavnaté kuracie rezne s horčicovou omáčkou a bylinkami.
Šťavnaté kuracie rezne s horčicovou omáčkou a bylinkami.
Recept Šťavnaté kuracie rezne s horčicovou omáčkou a bylinkami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nedávno som na obed pripravila toto šťavnaté kuracie mäso a musím povedať, že malo veľký úspech. Celý proces varenia je veľmi rýchly, preto si pokrm môžete pripraviť kedykoľvek – pokojne aj počas týždňa.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   21.11.2024

Šťavnaté kuracie rezne s horčicovou omáčkou a bylinkami.

Nedávno som na obed pripravila toto šťavnaté kuracie mäso a musím povedať, že malo veľký úspech. Celý proces varenia je veľmi rýchly, preto si pokrm môžete pripraviť kedykoľvek – pokojne aj počas týždňa.

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Mäso:

1 kg
kuracie rezne
1 a 1/2 lyžičky
mletá paprika
2 lyžičky
sušený granulovaný cesnak
1 lyžička
oregano
1 a 1/2 lyžičky
soľ
1/2 lyžičky
čierne mleté korenie
3 lyžice
olivový olej
podľa potreby
olej (na smaženie)

Omáčka:

1 – 2 strúčiky
cesnak
2 lyžice
petržlenová vňať alebo kôpor
2 lyžičky
horčica
4 lyžičky
worchester omáčka
2 lyžičky
med
40 g
maslo
80 ml
voda
200 ml
smotana na varenie
podľa potreby
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Kuracie mäso používam pri varení obeda a večere najradšej, pretože je jemné, chutné a dá sa pripraviť veľmi rýchlo. Tentokrát som k nemu spravila aj omáčku, ktorá ho výborne doplnila.

  1. Kuracie rezne očistíme, prekrojíme na polovicu a pomocou papierovej utierky ich zbavíme prebytočnej vody.
  2. V mise zmiešame mletú papriku, cesnak, oregano, soľ, čierne mleté korenie, olivový olej a vytvoríme marinádu, do ktorej namočíme kuracie prsia. Mäso následne zakryjeme a necháme v marináde aspoň 30 minút.
  3. V mise zmiešame horčicu, worchester omáčku a med a zatiaľ odložíme.
  4. Do hlbšej panvice dáme rozohriať olej, na ktorom opečieme kuracie rezne. Mäso opekáme z jednej strany približne 6 až 7 minút, z druhej 5 až 6 minút na strednom ohni. Keď je hotové, vytiahneme ho a zatiaľ odložíme bokom.
  5. Do výpeku, ktorý nám zostal z mäsa, dáme maslo, následne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a opekáme približne 40 sekúnd. Potom pridáme vodu, znížime teplotu a varíme 1 až 2 minúty. Následne pridáme zmes horčice, worchester omáčky a medu, ktorú sme si pripravili v kroku č. 3 a varíme 2 minúty.
  6. Do panvice nalejeme smotanu na varenie a varíme 2 až 3 minúty. Ak je to potrebné, pridáme ešte soľ a trochu vody. Premiešame a teplotu znížime na minimum.
  7. Mäso vrátime do panvice s omáčkou a povaríme ešte 2 až 3 minúty. Nakoniec ešte pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať alebo kôpor a podávame.

Ja som k mäsu zvolila ako prílohu cestovinu. Vhodné sú však aj pečené alebo varené zemiaky či dokonca ryža.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár