NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Šťavnaté bravčové mäso, ktoré vonia po bylinkách. Takto si zaistíte, že bude dokonale vypečené.
Šťavnaté bravčové mäso, ktoré vonia po bylinkách. Takto si zaistíte, že bude dokonale vypečené.
Recept Šťavnaté bravčové mäso, ktoré vonia po bylinkách. Takto si zaistíte, že bude dokonale vypečené.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Mäkké a dokonale šťavnaté. Presne také bolo bravčové mäso, ktoré sme upiekli spolu s cibuľou, cesnakom a voňavými bylinkami, ako je napríklad rozmarín. Ak máte chuť na dobrý obed alebo večeru, vyskúšajte tento recept aj vy.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   19.9.2024

Šťavnaté bravčové mäso, ktoré vonia po bylinkách. Takto si zaistíte, že bude dokonale vypečené.

Mäkké a dokonale šťavnaté. Presne také bolo bravčové mäso, ktoré sme upiekli spolu s cibuľou, cesnakom a voňavými bylinkami, ako je napríklad rozmarín. Ak máte chuť na dobrý obed alebo večeru, vyskúšajte tento recept aj vy.

30 min
Čas prípravy
120 min
Čas varenia
Suroviny
2 kg
bravčové mäso
2 lyžičky
soľ
300 g
cibuľa
30 g
cesnak
1 ks
jablko
podľa potreby
olivový olej
12 guľôčok
čierne korenie
2 vetvičky
rozmarín
2 vetvičky
tymian
250 ml
kurací vývar
15 g
zemiakový škrob
50 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
120 min
Čas varenia

K pečenému bravčovému mäsu sa hodia rôzne prílohy. Výborné sú napríklad zemiaky. Ja som tentokrát zvolila grilované šampiňóny, ktoré mäso výborne doplnili a podporili jeho chuť.

  1. Mäso posolíme, zakryjeme fóliou a necháme odpočívať približne 30 minút.
  2. Cibuľu a cesnak umyjeme aj so šupkou. Cibuľu následne usušíme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky.
  3. Jablko očistíme a nahrubo nakrájame.
  4. Zapekaciu misu vymažeme olejom a vložíme do nej cibuľu, cesnak, jablko, celé čierne korenie, rozmarín a tymian. Nakoniec pridáme mäso a všetko zalejeme olivovým olejom a vývarom.
  5. Mäso pečieme približne 30 minút pri teplote 200 °C. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalších 60 minút.
  6. Mäso vytiahneme z rúry, polejeme ho výpekom a pečieme ďalších 30 minút na 180 °C. Každých 10 minút rúru otvoríme a mäso znova polejeme, aby bolo dokonale vypečené.
  7. Upečené mäso vytiahneme ešte horúce z pekáča, zakryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočívať.
  8. Výpek scedíme, premiešame a z jeho povrchu odoberieme mastnú vrstvu.
  9. V miske zmiešame zemiakový škrob a vodu. Zmes vylejeme do výpeku a dáme variť na 2 až 3 minúty.
  10. Odležané mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár