NajRecept.sk Dezerty Koláče Šťavnatá hrnčeková bublanina s černicami a kokosom.
Šťavnatá hrnčeková bublanina s černicami a kokosom.
Recept Šťavnatá hrnčeková bublanina s černicami a kokosom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Martin Nayperk

Dnes bola na pláne černicová bublanina, po ktorej sa len tak zaprášilo. Recept je rýchly, jednoduchý a univerzálny. Ak by ste náhodou nemali černice, do cesta môžete pridať akékoľvek iné ovocie. Autor: Martin Nayperk

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.9.2024

Šťavnatá hrnčeková bublanina s černicami a kokosom.

Dnes bola na pláne černicová bublanina, po ktorej sa len tak zaprášilo. Recept je rýchly, jednoduchý a univerzálny. Ak by ste náhodou nemali černice, do cesta môžete pridať akékoľvek iné ovocie. Autor: Martin Nayperk

20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
2 hrnčeky
polohrubá múka
2 ks
vajce
3/4 hrnčeka
olej
1 hrnček
mlieko
1 ks
kypriaci prášok do perníka
1 ks
vanilkový cukor
1 hrnček
kryštálový cukor
1,2 kg
černice
6 lyžíc
strúhaný kokos
podľa potreby
strúhanka
podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

S ovocnou bublaninou nikdy nič nepokazíte. Ideálna je ako nedeľný dezert alebo sladké občerstvenie na rôznych oslavách. Aby bola jej chuť o niečo zaujímavejšia a výraznejšia, pridali sme do nej strúhaný kokos.

  1. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a postupne k nim pridáme olej a mlieko.
  2. V druhej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a strúhaným kokosom.
  3. Mokré ingrediencie pridáme do suchých a všetko poriadne premiešame.
  4. Plech vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Nalejeme doň polovicu cesta, na ktoré poukladáme polovicu očistených černíc. Tie zalejeme zostávajúcim cestom, na ktoré nasypeme zvyšok černíc.
  5. Bublaninu pečieme na 175 °C približne 50 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár