NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Šťavnatá cuketa s mletým mäsom a syrom. Dokonalá náplň s toastovým chlebom a kyslou smotanou.
Šťavnatá cuketa s mletým mäsom a syrom. Dokonalá náplň s toastovým chlebom a kyslou smotanou.
Recept Šťavnatá cuketa s mletým mäsom a syrom. Dokonalá náplň s toastovým chlebom a kyslou smotanou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Dnes som na obed pripravila cukety, ktoré som naplnila mletým mäsom a doplnila zemiakovou kašou. Recept je rýchly a jednoduchý, takže ho zvládne skutočne každý. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.9.2024

Šťavnatá cuketa s mletým mäsom a syrom. Dokonalá náplň s toastovým chlebom a kyslou smotanou.

Dnes som na obed pripravila cukety, ktoré som naplnila mletým mäsom a doplnila zemiakovou kašou. Recept je rýchly a jednoduchý, takže ho zvládne skutočne každý. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
5 ks
cuketa
500 g
mleté mäso
3 plátky
toastový chlieb
1 ks
zemiak
100 g
tvrdý syr
2 lyžice
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
podľa chuti
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Ak vám ešte zostala zásoba cukiet a neviete, čo s nimi, vyskúšajte ich naplniť mletým mäsom. Táto kombinácia vytvára dokonalý chuťový zážitok a v spojení s kašou perfektne zasýti. Pri výbere mäsa však dbajte na to, aby bolo kvalitné. V inom prípade môže pokaziť celý pokrm. 

  1. Zemiak a syr postrúhame a premiešame.
  2. Mleté mäso osolíme, okoreníme a ochutíme cesnakom.
  3. Toast namočíme do mlieka, jemne ho vyžmýkame a spolu s mäsom a kyslou smotanou ho pridáme k zemiaku a syru. Všetko dôkladne premiešame a necháme odležať ideálne cez noc.
  4. Cukety očistíme, prekrojíme na polovice, vydlabeme a naplníme pripravenou zmesou.
  5. Naplnené cukety prenesieme na vymastený plech a pečieme pri teplote 200 °C približne 30 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár