NajRecept.sk Sladké jedlá Šišky Starý rodinný recept na lacné /žobrácke/ šišky tesne pred výplatou, ktoré sú mäkučké i druhý deň
Starý rodinný recept na lacné /žobrácke/ šišky tesne pred výplatou, ktoré sú mäkučké i druhý deň
Starý rodinný recept na lacné /žobrácke/ šišky tesne pred výplatou, ktoré sú mäkučké i druhý deň
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Od mojej mamky som sa naučila, že to najjemnejšie kysnuté cesto sa vytvorí iba ak použijete ako základ vodu. Žiadne mlieko alebo smotana, iba čistá voda. Pripravíte ich za pár drobných a sú naozaj krásne nadýchané a jemné ako pavučinka. Moja mamka im hovorí žobrácke šišky na vode. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   11.3.2021

Starý rodinný recept na lacné /žobrácke/ šišky tesne pred výplatou, ktoré sú mäkučké i druhý deň

Od mojej mamky som sa naučila, že to najjemnejšie kysnuté cesto sa vytvorí iba ak použijete ako základ vodu. Žiadne mlieko alebo smotana, iba čistá voda. Pripravíte ich za pár drobných a sú naozaj krásne nadýchané a jemné ako pavučinka. Moja mamka im hovorí žobrácke šišky na vode. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
polohrubá múka
6 ks
žĺtok
100 ml
rastlinný olej
50 ml
rum
500 ml
voda
5 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 kocka
droždie
marmeláda
práškový cukor
na vyprážanie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Na prípravu cesta používam ručný mixér s metličkami určenými na kysnuté cesto. Všetky suroviny šup do misky a mixérom vymiešame hladké cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
  2. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na hrubší plát a vykrojíme kolieska. Tie necháme na pracovnej doske kysnúť ešte asi pol hodinu. Po pol hodine ich vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
  3. Pred podávaním ozdobíme marmeládou a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár