Maslo nakrájame na malé kocky alebo nastrúhame a všetky suroviny zmiešame rukami v miske.
Na pomúčenej doske urobíme z cesta bochník a dáme ho na hodinku / dve schladiť.
Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku, rukami vytvarujeme dlhý valček, nakrájame ho na rovnaké kúsky a z každého rýchlo rukami urobíme rožtek.
Rožteky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie (nekladieme veľmi husto). Pekla som na 180° asi 8 - 10 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
Rožteky by mali aj po upečení zostať pekné bledé, len zospodu upečené do svetlohneda. Chvíľu ich necháme na plechu vychladnúť (po upečení sú veľmi krehké) a ešte teplé ich obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.