NajRecept.sk Torty Sladké torty Spomínate na skoro zabudnutú retro tortu JADRAN? Pripravte ju podľa môjho receptu, je naozaj veľmi dobrá.
Spomínate na skoro zabudnutú retro tortu JADRAN? Pripravte ju podľa môjho receptu, je naozaj veľmi dobrá.
Spomínate na skoro zabudnutú retro tortu JADRAN? Pripravte ju podľa môjho receptu, je naozaj veľmi dobrá.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lucie Rakušanová

Keď som narazila na retro recept na tortu Jadran, hneď sa mi zbehli všetky sliny a musela som ju vyskúšať. Vláčna a plná lieskových orieškov, proste mňam! Ak milujete lieskovce ako ja, určite si ju doma upečte. Autor: Lucie Rakušanová

NajLucka NajLucka    ·   30.4.2024

Spomínate na skoro zabudnutú retro tortu JADRAN? Pripravte ju podľa môjho receptu, je naozaj veľmi dobrá.

Keď som narazila na retro recept na tortu Jadran, hneď sa mi zbehli všetky sliny a musela som ju vyskúšať. Vláčna a plná lieskových orieškov, proste mňam! Ak milujete lieskovce ako ja, určite si ju doma upečte. Autor: Lucie Rakušanová

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus :

4 ks
vajce
150 g
cukor
150 g
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
1/2 ks
prášok do pečiva

Náplň:

250 ml
mlieko
150 g
mleté lieskové oriešky
150 g
kryštálový cukor
150 g
maslo
podľa potreby
džem
500 ml
šľahačková smotana
2 ks
stužovač šľahačky
2 ks
vanilkový cukor
na posypanie
oriešky
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Vajcia a cukor spolu vyšľaháme.
  2. Potom pridáme polohrubú múku, kakao a prášok do pečiva a pečieme 25 minút na 180 stupňov.
  3. Korpus necháme vychladnúť a pripravíme si krém.
  4. Mlieko uvaríme 10 minút s mletými lieskovcami a cukrom a necháme vychladnúť. Následne zamiešame maslo.
  5. Z upečeného korpusu odkrojíme asi tretinu, rozdrvíme a vmiešame do krému.
  6. Nakoniec na korpus dáme džem, na to lieskovcový krém a navrch vyšľahanú šľahačku so stužovačom.
  7. Ozdobíme orieškami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár