NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Španielsky rozlietaný vtáčik
Španielsky rozlietaný vtáčik
Recept Španielsky rozlietaný vtáčik
Foto: NajLucka

Obed pre kráľa. Takto volá toto jedlo môj manžel. Má veľmi rád španielske vtáčiky, či už rozlietané po celom tanieri alebo krásne závitky.

NajLucka NajLucka    ·   3.8.2021

Španielsky rozlietaný vtáčik

Obed pre kráľa. Takto volá toto jedlo môj manžel. Má veľmi rád španielske vtáčiky, či už rozlietané po celom tanieri alebo krásne závitky.

65 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny
5 ks
hovädzie alebo bravčové plátky
2 ks
párok
kúsok
slanina
4 ks
vajcia natvrdo
5 ks
sterilizované uhorky
1 ks
veľká cibuľa
2 lyžice
plnotučná horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
65 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
  1. Naklepané plátky hovädzieho mäsa okoreníme čiernym korením, osolíme a potrieme horčicou.
  2. Na masti alebo oleji spolu s kockami anglickej slaniny necháme popražiť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, ktoré sprudka opečieme z oboch strán.
  3. Nalejeme vývar, pridáme lyžicu horčice, korenie, zamiešame a mäso dusíme domäkka.
  4. Mäso vyberieme a do omáčky pridáme nakrájané párky, nakrájané vajcia na kolieska, uhorky na kocky a mierne zahustíme omáčku, potom vložíme do horúcej omáčky mäso a prehrejeme.
Komentáre k receptu
Gaff    ·   18.10.2020   ·   Odpovedať   ·  

Jaký vývar? Jak jsme ho udělali? Podle mě tam . . . jeden krok.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár