NajRecept.sk Grilovanie a BBQ Špízy Souvlaki - grécke jedlo
Souvlaki - grécke jedlo
Recept Souvlaki - grécke jedlo
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Naša celá rodina miluje leto, vtedy je čas dovolenky a každý sa teší na cestu do Grécka. Teplo, voda, more, relax a hlavne dobré jedlo, ktoré sa spája s touto krajinou, je to pravé orechové. V zime si spomíname na jedlo, ktoré tam jeme a sem tam čosi aj uvarím. Hlavne tzatziky dresing, ktorý je pre niekoho veľmi jednoduchý a obyčajný, ale práve to je na ňom to najlepšie. Nič ťažké na žalúdok, ale práve naopak, ľahko stráviteľné jedlo, ktoré si obľúbite. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   15.9.2020

Souvlaki - grécke jedlo

Naša celá rodina miluje leto, vtedy je čas dovolenky a každý sa teší na cestu do Grécka. Teplo, voda, more, relax a hlavne dobré jedlo, ktoré sa spája s touto krajinou, je to pravé orechové. V zime si spomíname na jedlo, ktoré tam jeme a sem tam čosi aj uvarím. Hlavne tzatziky dresing, ktorý je pre niekoho veľmi jednoduchý a obyčajný, ale práve to je na ňom to najlepšie. Nič ťažké na žalúdok, ale práve naopak, ľahko stráviteľné jedlo, ktoré si obľúbite. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
600 g
bravčová panenka (nakrájaná na kocky)
100 ml
olivový olej
100 ml
červené víno
2 lyžičky
sušené oregano
2 ks
citrón (kôra a šťava)
2 strúčiky
cesnak
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
dieliky
citrón na podávanie

Tzatziky:

2 ks
šalátová uhorka
300-400 g
hustý grécky jogurt
4 strúčiky
cesnak
2 lyžice
kôpor
lyžička
jemne nasekaná čerstvá mäta - nemusí byť
1-2 lyžice
citrónová šťava
2-3 lyžice
olivový olej
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso dajte do veľkej misy a premiešajte ho s olejom, vínom, oreganom, kôrou aj šťavou z citrónov, cesnakom i korením. Nesoľte!
  2. Mäso musí byť dôkladne obalené, najlepšie ponorené v marináde. Dajte minimálne na dve hodiny chladiť, najlepšie však cez noc.
  3. Pripravte si grilovacie špajle (kovové alebo drevené, ponorené do vody) a napichajte na ne mäso.
  4. Rozpáľte gril, mäso zo všetkých strán osoľte a grilujte 10 až 12 minút. Otáčajte.
  5. Podávajte s tzatziki, citrónovými dielikmi, prípadne cesnakovým chlebom.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár