NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Socialistický langoš - starodávny recept, ktorý nemá konkurenciu
Socialistický langoš - starodávny recept, ktorý nemá konkurenciu
Socialistický langoš - starodávny recept, ktorý nemá konkurenciu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Langoše niekto pripravuje s tatárskou omáčkou, kečupom a niekto ich dokonca pripravuje aj nasladko, s džemom alebo lekvárom. U nás sa langoš podáva so strúhaným syrom a šunkou. Určite vyskúšajte. Niečo fantastické - nebíčko v papuľke. Autor: Milka

Emília Raganová    ·   28.4.2023

Socialistický langoš - starodávny recept, ktorý nemá konkurenciu

Langoše niekto pripravuje s tatárskou omáčkou, kečupom a niekto ich dokonca pripravuje aj nasladko, s džemom alebo lekvárom. U nás sa langoš podáva so strúhaným syrom a šunkou. Určite vyskúšajte. Niečo fantastické - nebíčko v papuľke. Autor: Milka

65 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
hladká múka
60 g
droždie
700 ml
mlieko
1 lyžica
kryštálový cukor
2 lyžičky
soľ
podľa chuti
tatárska omáčka
podľa chuti (strúhaný)
syr
podľa chuti (nakrájaná)
šunka
Postup receptu
Vytlačiť
65 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
  1. Urobíme si kvások, necháme ho vykysnúť a pridám k ostatným surovinám. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť asi 40 minút. Vykysnuté cesto rozkrájame na kúsky (približne 13 ks) a urobíme z nich bochničky, ktoré necháme vykysnúť asi 15 minút.
  2. Potom ich natiahneme do kruhu a pečieme na oleji. Musia byť ponorené do oleja. Upečené langoše z jednej aj druhej strany potierame cesnakovou vodou (nemusíte) - 2dl vody, 8 strúčikov cesnaku, nechať postáť a potierať.
  3. Šunku nakrájame na štvorčeky, syr nastrúhame.
  4. Langoš potrieme tatárskou omáčkou,posypeme šunkou a syrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár