NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Snickers roláda s arašidmi a karamelom. Nepraskne, ľahko sa zatočí a zamiluje si ju každá návšteva.
Snickers roláda s arašidmi a karamelom. Nepraskne, ľahko sa zatočí a zamiluje si ju každá návšteva.
Recept Snickers roláda s arašidmi a karamelom. Nepraskne, ľahko sa zatočí a zamiluje si ju každá návšteva.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Snickers roláda je zákusok, ktorý sa zapáči dospelým aj deťom. Ja som ho pripravovala počas bežného dňa ako sladkosť ku káve, no vhodný je aj na rôzne oslavy alebo posedenia s blízkymi. Príprava cesta aj plnky je jednoduchá, takže ju zvládne aj začiatočník.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   16.1.2025

Snickers roláda s arašidmi a karamelom. Nepraskne, ľahko sa zatočí a zamiluje si ju každá návšteva.

Snickers roláda je zákusok, ktorý sa zapáči dospelým aj deťom. Ja som ho pripravovala počas bežného dňa ako sladkosť ku káve, no vhodný je aj na rôzne oslavy alebo posedenia s blízkymi. Príprava cesta aj plnky je jednoduchá, takže ju zvládne aj začiatočník.

40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
65 g
kryštálový cukor
štipka
soľ
60 g
hladká múka
15 g
kakao
1/2 lyžičky
prášok na pečenie
25 ml
rastlinný olej

Karamelová vrstva:

115 g
kryštálový cukor
50 g
maslo
80 g
33 % smotana na šľahanie
1/2 lyžičky
soľ
65 g
pražené arašidy

Smotanový krém:

150 g
mascarpone alebo tvaroh
15 g
práškový cukor
75 g
33 % smotana na šľahanie

Poleva:

100 g
mliečna čokoláda
20 ml
rastlinný olej
50 g
pražené arašidy
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Cesto na roládu je mäkké a pružné. Veľmi dobre sa s ním pracuje a pri rolovaní nepraská ani sa netrhá. Veľmi ľahko ho tak naplníte plnkou a zatočíte. Ja najradšej používam smotanový krém, ktorý je svieži a výborne dopĺňa cesto aj čokoládovú polevu.

  1. Do misy rozbijeme vajcia, pridáme cukor, štipku soli a vyšľaháme. Šľaháme približne 7 až 8 minút.
  2. Následne do zmesi postupne preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva a znova prešľaháme. Potom do cesta zašľaháme olej a vylejeme ho do plechu s rozmermi 20 x 30 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút.
  3. Upečené cesto vytiahneme z rúry, stiahneme z neho papier na pečenie, zrolujeme pomocou utierky a necháme vychladnúť.
  4. Medzitým pripravíme karamelovú vrstvu. Do panvice nasypeme kryštálový cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Keď zhnedne a má tekutú konzistenciu, pridáme maslo a premiešame.
  5. Keď sa maslo rozpustí, prilejeme smotanu, pridáme soľ, znova premiešame a prelejeme do misky. Do karamelovej zmesi prisypeme arašidy a dáme bokom.
  6. Na smotanový krém vyšľaháme mascarpone alebo tvaroh s práškovým cukrom a smotanou.
  7. Vychladnuté cesto rozbalíme, nanesieme naň karamelovú vrstvu a na ňu rozprestrieme smotanový krém. Roládu zatočíme, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 2 až 3 hodiny.
  8. Kým roláda chladne, pripravíme polevu. Na ňu rozpustíme mliečnu čokoládu, do ktorej pridáme olej a premiešame. Nakoniec ešte prisypeme nasekané pražené arašidy a polejeme ňou vychladenú roládu.

Poliatu roládu dajte ešte aspoň na hodinu do chladničky, kde stuhne. Potom ju môžete krájať na hrubšie alebo tenšie pásy (podľa svojich preferencií) a podávať. Dezert je možné servírovať samostatne alebo doplnený o kopček šľahačky.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár