NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Snehuliaci z krehkého lineckého cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku.
Snehuliaci z krehkého lineckého cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku.
Recept Snehuliaci z krehkého lineckého cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Úžasný tvar, vynikajúci nápad a lahodná chuť. Snehuliak je pomocou formičky vykrojený do lineckého kolieska, naplnený bielou čokoládou a ozdobený tou tmavou. Deti sa týmto koláčikom určite potešia. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   23.10.2024

Snehuliaci z krehkého lineckého cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Úžasný tvar, vynikajúci nápad a lahodná chuť. Snehuliak je pomocou formičky vykrojený do lineckého kolieska, naplnený bielou čokoládou a ozdobený tou tmavou. Deti sa týmto koláčikom určite potešia. Autor: Karambola

40 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Koláčiky

125 g
maslo
1 ks
žĺtok
70 g
olej
3 lyžice
práškový cukor
3 lyžice
zemiakový škrob
1 bal.
vanilkový cukor
300 g
hladká múka

Na ozdobu:

podľa potreby
biela čokoláda
podľa potreby
oranžové farbivo
podľa potreby
tmavá čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia

Linecké koláčiky sú neodmysliteľnou súčasťou každých Vianoc. Ak by ste však tento rok chceli mierne zaexperimentovať, môžete si pripraviť týchto snehuliakov. Spojenie jemného cesta s bielou a tmavou čokoládou je na nezaplatenie.

  1. Všetky suroviny vymiešame pomocou háku do jednotnej masy. 
  2. Cesto je pružné a pracuje sa s ním skvelo. Vyvaľkáme ho medzi dvoma papiermi na pečenie a vykrojíme kolieska, ktoré opatrne preložíme na papierom vyložený plech. Až na plechu ich dotvoríme. Malým okrúhlym vykrajovátkom, v mojom prípade to bola zdobiaca špička, vykrojíme kolieska do tvaru snehuliaka. 
  3. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov dozlata. Asi 7 minút – sledujeme. 
  4. Po upečení ich necháme na papieri vychladnúť. Do snehuliaka lyžičkou navrstvíme rozpustenú bielu čokoládu a necháme ju zatuhnúť. 
  5. Tmavou čokoládou dotvoríme gombíky, paličky ako ruky a oči. Oranžovou potravinárskou farbou vytvoríme mrkvu ako nos.

Hotové linecké koláčiky skladujeme rovnako ako vanilkové rožky alebo perníčky – v uzatvárateľnej nádobe a na chladnom a tmavom mieste.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár