Sneh: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu, po lyžiciach zašľahať cukor a nad parou ešte asi 20 minút, kým nie je sneh lesklý a tuhý. Plech vyložíme papierom a pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame asi 6 cm tyčinky. Sušíme je pri teplote 70-80° C asi 40 minút, podľa potreby aj dlhšie.
Plnka: nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do zhustnutia, potom pridáme čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí a kakao. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, po častiach pridáme vychladnutú penu a spojíme na hladký krém.
Vychladnuté tyčinky spájame čokoládovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Odložíme na chladné miesto, aby krém stuhol a podávame. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Blazena Sadovska