NajRecept.sk Šaláty Zemiakový šalát Šmykľavý šalát s aljašskou treskou
Šmykľavý šalát s aljašskou treskou
Recept Šmykľavý šalát s aljašskou treskou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Milada Sumková

Tento šmykľavý šalát je k treske ako stvorený. Svieži, chutný a veľmi dobrý. Jeho príprava je pritom jednoduchá a rýchla. Hotový ho máte do niekoľkých minút. Určite ho vyskúšajte. Autor: Milada Sumková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.7.2025

Šmykľavý šalát s aljašskou treskou

Tento šmykľavý šalát je k treske ako stvorený. Svieži, chutný a veľmi dobrý. Jeho príprava je pritom jednoduchá a rýchla. Hotový ho máte do niekoľkých minút. Určite ho vyskúšajte. Autor: Milada Sumková

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
zemiaky
120 g
cibuľa
podľa chuti
soľ
2 lyžice
olej
200 ml
voda
2 ks
bobkový list
podľa potreby
celé viacfarebné korenie
podľa potreby
celé nové korenie
6 lyžíc
ocot
3 lyžice
kryštálový cukor
podľa potreby
treska
podľa potreby
múka
podľa potreby
vajce
podľa potreby
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Šmykľavý šalát je skvelou alternatívou ku klasickému majonézovému, ktorý si môžete urobiť podľa tohto receptu. V porovnaní s ním je o niečo ľahšie stráviteľný, takže vám po ňom nebude tak ťažko.

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme ich a nakrájame na kolieska.
  2. K zemiakom pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu, všetko posolíme a pridáme olej.
  3. Nálev: Vodu dáme variť s bobkovým listom, korením, octom a kryštálovým cukrom. Varíme, pokým sa cukor úplne nerozpustí.
  4. Hotový nálev vylejeme cez sitko na zemiaky, opatrne premiešame a necháme vychladnúť.
  5. Tresku osolíme, obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a opečieme na oleji.

Niekto pridáva do šalátu aj uhorky. Ja som ich tentokrát vynechala, no vedia spraviť dokonalú chuť, preto sa ich určite nebojte použiť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár