NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Smotanový bravčový perkelt s haluškami
Smotanový bravčový perkelt s haluškami
Recept Smotanový bravčový perkelt s haluškami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Smotanový bravčový perkelt s haluškami. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   30.3.2021

Smotanový bravčový perkelt s haluškami

Smotanový bravčový perkelt s haluškami. Autor: Lacusin

Suroviny

Perkelt:

0,75 kg
bravčové mäso
1 ks
cibuľa
1 lyžica
masť
1 lyžica
mletá sladká paprika
1 kelímok
sladká smotana
1 kelímok
kyslá smotana
2 lyžice
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie

Halušky:

4 ks
vajce
400 g
polohrubá múka
podľa potreby
mlieko
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu nakrájame najemno a opečieme dozlata na masti.
  2. K cibuli pridáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán. Pridáme lyžicu múky a zamiešame. Mierne podlejeme horúcou vodou. Pridáme papriku a miešame, kým sa voda nevyparí a paprika sa ľahko zarestuje.
  3. Podlejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme a dusíme do zmäknutia mäsa.
  4. Medzitým si pripravíme halušky: vajcia zmiešame s múkou a soľou a pridáme toľko mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cestíčko. To pretlačíme haluškovým sitom do vriacej vody. Po vyplávaní na povrch varíme ešte 3 minúty.
  5. Uvarené halušky zlejeme a prepláchneme studenou vodou.
  6. Mäkké mäso z omáčky vyberieme a omáčku necháme vychladnúť. Do vychladnutej omáčky vmiešame smotany zmiešané s múkou a povaríme 15 minút. Vrátime mäso, spoločne prehrejeme a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár