Mäso nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu nakrájame najemno a opečieme dozlata na masti.
K cibuli pridáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán. Pridáme lyžicu múky a zamiešame. Mierne podlejeme horúcou vodou. Pridáme papriku a miešame, kým sa voda nevyparí a paprika sa ľahko zarestuje.
Podlejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme a dusíme do zmäknutia mäsa.
Medzitým si pripravíme halušky: vajcia zmiešame s múkou a soľou a pridáme toľko mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cestíčko. To pretlačíme haluškovým sitom do vriacej vody. Po vyplávaní na povrch varíme ešte 3 minúty.
Uvarené halušky zlejeme a prepláchneme studenou vodou.
Mäkké mäso z omáčky vyberieme a omáčku necháme vychladnúť. Do vychladnutej omáčky vmiešame smotany zmiešané s múkou a povaríme 15 minút. Vrátime mäso, spoločne prehrejeme a podávame.