NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Smotanovo-jahodová hrnčeková bublanina so sladkým tvarohovým prekvapením.
Smotanovo-jahodová hrnčeková bublanina so sladkým tvarohovým prekvapením.
Recept Smotanovo-jahodová hrnčeková bublanina so sladkým tvarohovým prekvapením.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Tak rýchla a veľmi chutná. S kôpkami osladeného tvarohu a sviežim ovocím. Tentokrát som použila jahody a spravila som tak prvú jahodovú bublaninu tohto roka. Deti aj všetci dospelí si ju okamžite zamilovali, takže už teraz viem, že ju budem čoskoro robiť znova. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   23.3.2025

Smotanovo-jahodová hrnčeková bublanina so sladkým tvarohovým prekvapením.

Tak rýchla a veľmi chutná. S kôpkami osladeného tvarohu a sviežim ovocím. Tentokrát som použila jahody a spravila som tak prvú jahodovú bublaninu tohto roka. Deti aj všetci dospelí si ju okamžite zamilovali, takže už teraz viem, že ju budem čoskoro robiť znova. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček = 200 ml
4 ks
vajce
2 hrnčeky
kryštálový cukor
1 hrnček
olej
1 hrnček
smotana na šľahanie
3 hrnčeky
polohrubá múka
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
250 g
jemný tvaroh
3 lyžice
práškový cukor
podľa chuti
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Tvaroh, ktorý som v bublanine použila, som nijako nezahusťovala. Zvyčajne totižto na zahustenie používam pudingový prášok alebo škrob. Tentokrát to však nebolo vôbec potrebné. Tvaroh krásne stuhol a cesto bublaniny dokonalo doplnil.

  1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálový cukrom do tuhej peny. Pridáme smotanu a olej. Krátko zašľaháme a pridáme vanilkový cukor, polohrubú múku a prášok do pečiva.
  2. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a navrch poukladáme na kúsky nakrájané ovocie. V mojom prípade to boli jahody. Medzi jahody lyžičkou navrstvíme kôpky tvarohu, ktorý sme osladili práškovým cukrom. 
  3. Pripravenú bublaninu dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút – sledujeme. 
  4. Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom.

Bublanina je vláčna, nadýchaná a veľmi dobrá. Kombinácia tvarohu a ovocia je jednoducho dokonalá. Ak by ste však chceli vyskúšať aj iné recepty, pozrite si našu zbierku najlepších bublanín s ovocím. Určite si v nej prídete na svoje.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár