NajRecept.sk Zavaraniny Lekvár Slivkový lekvár z rúry bez zbytočného státia pri panvici a nepotrebuje ani miešanie
Slivkový lekvár z rúry bez zbytočného státia pri panvici a nepotrebuje ani miešanie
Recept Slivkový lekvár z rúry bez zbytočného státia pri panvici a nepotrebuje ani miešanie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Haanka

Už ste niekedy piekli lekvár? Určite vyskúšajte, je fantastický a netreba ho ani miešať.

Haanka    ·   3.8.2023

Slivkový lekvár z rúry bez zbytočného státia pri panvici a nepotrebuje ani miešanie

Už ste niekedy piekli lekvár? Určite vyskúšajte, je fantastický a netreba ho ani miešať.

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
2 kg
slivky
500 g
kryštalový cukor
2 lyžice
ocot
1/2 lyžičky
mletá škorica
3 ks
pomleté či rozdrvené klinčeky
4 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Slivky umyjeme a vykôstkujeme, dáme ich na plech (ten klasický s vyšším okrajom, ako je pri každej rúre) a pokvapkáme ich octom.
  2. Takto dáme piecť do predhriatej rúry na 250 °C na 25 minút. POČAS PEČENIA SLIVKY ANI JEDNÚ NEMIEŠAME!!!
  3. Po uvedenej dobe slivky posypeme 25 dkg kryštálového cukru a dáme piecť na 15 minút. Po 15-tich minútkach slivky opäť posypeme cukrom a dáme ešte na ďalších 15 minút piecť do rúry. A je hotovo…
  4. Slivky by mali mať okolo seba trochu šťavičky (ak sa vám zdá, že šťavičky je veľa, tak lekvár nechajte ešte o 5-10 minút dlhšie v rúre), ale po vytiahnutí z rúry je za chvíľu zo šťavy hustý sirup.
  5. Slivkový lekvár prelejeme do vyššej nádoby, pridáme škoricu, roztlčený klinček, rum a všetko dôkladne ponorným mixérom rozmixujeme.
  6. Už počas mixovania lekvár krásne zhustne a potom ho hneď preložíme do pohárov, zaviečkujeme a do druhého dňa otočíme hore dnom.

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár