NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Slavnostné punčové rezy
Slavnostné punčové rezy
Recept Slavnostné punčové rezy
Foto: Pečené, varené s Ivou

Najobľúbenejší zákusok - punčový rez. Zvyknete ho aj vy pripravovať takto? Farebné cesto uprostred, kyslý džem a na vrchu punčová poleva. Mňamka!

NajLucka NajLucka    ·   14.1.2021

Slavnostné punčové rezy

Najobľúbenejší zákusok - punčový rez. Zvyknete ho aj vy pripravovať takto? Farebné cesto uprostred, kyslý džem a na vrchu punčová poleva. Mňamka!

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Svetlé cesto:

7 lyžíc
polohrubá múka
8 lyžíc
kryštálový cukor
8 lyžíc
voda
8 ks
vajce
1 bal.
prášok do pečiva

Trojfarebné cesto:

2 hrnčeky (250ml)
práškový cukor
2 hrnčeky
polohrubá múka
450 g
kyslý džem
250 g
maslo
500 ml
malinový sirup
100 ml
rum
2 lyžice
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva
7 ks
vajce
3 ks
punčová poleva
1 lyžička
punčová aróma
podľa potreby
ružové farbivo
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Bielky vyšľaháme, pridáme cukor, vodu, žĺtky, nakoniec zmes rozdelíme na polovicu a pripravenú múku s práškom do pečiva prisypeme až tesne pred pečením. Z hmoty upečieme dva pláty na plechu s mastným papierom. Pečieme pri teplote 180 ° C.
  2. Farebné cesto: žĺtky vymiešame s cukrom a maslom do peny, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zmes rozdelíme na tri časti: žltú, hnedú (pridáme kakao) a červenú (pridáme potravinárske farbivo).
  3. Na plech vyložený mastným papierom lyžicou kladieme striedavo z každej farby cesta kôpky a nakoniec zarovnáme - dáme upiecť do vyhriatej rúry na cca 180 ° C.
  4. Biely piškótový plát natrieme polovicou džemu, položíme naň farebné cesto husto ho popicháme vidličkou a polejeme sirupom zmiešaným s rumom a arómou. Je potrebné použiť celý obsah tekutiny, ale treba dávať pozor, aby vám šťava nestekala po bokoch - nasiakne spodné cesto.
  5. Natrieme druhou polovicou džemu, prikryjeme druhým plátom a polejeme polevou. Polevu necháme dobre stuhnúť a zaschnúť a krájame mokrým, dlhým vlnitým nožom. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár