NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Slaninové kapsičky s kuracím mäsom a syrom
Slaninové kapsičky s kuracím mäsom a syrom
Recept Slaninové kapsičky s kuracím mäsom a syrom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Tak toto vzniklo úplnou náhodou, keď som upratovala v chladničke a našla som poriadne odloženú slaninu a ešte kúsok smotanového syra. Keďže ešte všetko bolo v záruke, ale blížilo sa to k ukončeniu spotreby, tak som to chcela čo najrýchlejšie spotrebovať. Vzniklo toto luxusné jedlo, ktoré si každý pochvaľoval. Tak sa chcem podeliť o recept. Mäso bolo naozaj šťavnaté aj vďaka slanine a ten rozťahujúci sa syr, no nebíčko v papuľke. Podávala som k tomu klasickú zemiakovú kašu, ktorú som omastila maslom a pridala som aj smotanu, aby bola kaša nadýchanejšia, ale s prílohou sa mi to už nepodarilo odfotiť :) Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   6.6.2021

Slaninové kapsičky s kuracím mäsom a syrom

Tak toto vzniklo úplnou náhodou, keď som upratovala v chladničke a našla som poriadne odloženú slaninu a ešte kúsok smotanového syra. Keďže ešte všetko bolo v záruke, ale blížilo sa to k ukončeniu spotreby, tak som to chcela čo najrýchlejšie spotrebovať. Vzniklo toto luxusné jedlo, ktoré si každý pochvaľoval. Tak sa chcem podeliť o recept. Mäso bolo naozaj šťavnaté aj vďaka slanine a ten rozťahujúci sa syr, no nebíčko v papuľke. Podávala som k tomu klasickú zemiakovú kašu, ktorú som omastila maslom a pridala som aj smotanu, aby bola kaša nadýchanejšia, ale s prílohou sa mi to už nepodarilo odfotiť :) Autor: Triniti

Suroviny
kuracie prso
slanina
smotanový syr
cesnak
soľ
korenie
tvrdý syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, ktoré cez sáčok naklepeme, aby sme mali úplne tenký kúsok.
  2. Plátky slaniny uložíme do kríža, aby sme vedeli kuracie prso zabaliť. Položíme kúsok mäsa, osolíme a okoreníme podľa chuti, môžete pridať aj iné korenie, ja som nedávala.
  3. Na kuracie prso som dala smotanový syr, do ktorého som pridala prelisovaný cesnak a posypala som to ešte strúhaným syrom.
  4. Takto pripravené som to zabalila a vznikla mi kapsička, ktorú som položila spojom dolu na alobalom vyložený plech. Piekla som to asi 40 minút vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov. Záleží na hrúbke mäsa, preto sledujte.
  5. Mäso zostane šťavnaté aj vďaka slanine a spolu so syrom to je mňamka.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár