NajRecept.sk Sviatočné pečenie Silvester a Nový rok Slané koláče plnené cibuľou a slaninou a posypané syrom
Slané koláče plnené cibuľou a slaninou a posypané syrom
Recept Slané koláče plnené cibuľou a slaninou a posypané syrom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Fantastické bochníčky, ktoré som robila na desiatu a nejaké kúsky zostali aj na večeru a raňajky. S cestom sa pracuje skvele, je pružné a dajú sa tvarovať rôzne tvary. Toto cesto používam aj na iné pečivo, ale zvyčajne z neho pripravujem tieto plnené koláčiky. Plníme rôzne, s cibuľou a slaninou, s kapustou alebo aj so slaným tvarohom. Môžete naplniť aj na sladko, ako chcete, ale do cesta vtedy treba pridať viac cukru, aby nebolo až tak slané. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   26.12.2020

Slané koláče plnené cibuľou a slaninou a posypané syrom

Fantastické bochníčky, ktoré som robila na desiatu a nejaké kúsky zostali aj na večeru a raňajky. S cestom sa pracuje skvele, je pružné a dajú sa tvarovať rôzne tvary. Toto cesto používam aj na iné pečivo, ale zvyčajne z neho pripravujem tieto plnené koláčiky. Plníme rôzne, s cibuľou a slaninou, s kapustou alebo aj so slaným tvarohom. Môžete naplniť aj na sladko, ako chcete, ale do cesta vtedy treba pridať viac cukru, aby nebolo až tak slané. Autor: Lacusin

Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
2 ks
vajce
1,5 dl
olej
1/2 kocky
droždie
1 lyžička
kryštálový cukor
250 ml
vlažné mlieko
štipka
soľ

Náplň:

3 ks
cibuľa
200 g
slanina

Navrch:

200 g
kyslá smotana
150 g
strúhaný syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto spracujeme v pekárni - najprv nalejeme tekuté suroviny, potom všetky sypké. (Ak cesto spracuvávate rukami, najprv si urobíme kvások z mlieka, droždia a cukru a potom pridáme ostatné suroviny. Vymiešame na hladké cesto.)
  2. Pripravíme si náplň. Cibuľu a slaninu nakrájame na malé kocky a orestujeme dozlata. Necháme vychladnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 18 kúskov. Každý naplníme zmesou cibule a slaniny a urobíme malé bochníčky. Tie preložíme na plech a uprostred sploštíme do tvaru koláča.
  4. Jamku naplníme smotanou (môžete použiť kyslú, ale aj sladkú - s tou opatrne, je tekutá) a posypeme syrom. Pečieme pri 180 ° C dozlata.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár