NajRecept.sk Dezerty Rolády Slané rolády Slaná špenátová roláda so syrom
Slaná špenátová roláda so syrom
Recept Slaná špenátová roláda so syrom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Coolinarika

Pre milovníkov špenátu a mozzarelly. Výborná roláda, zapečená v rúre. Dobrú chuť!

NajLucka NajLucka    ·   23.3.2015

Slaná špenátová roláda so syrom

Pre milovníkov špenátu a mozzarelly. Výborná roláda, zapečená v rúre. Dobrú chuť!

Suroviny

Budeme potrebovať:

150 g
špenát
5 ks
vajce
5 lyžíc
olej
5 lyžíc
mlieko
100 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
1/2 lyžičky
soľ
1/4 lyžičky
čierne korenie
200 g
mozzarella
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Špenát umyjeme v studenej vode a osušíme ho.
  2. Bielka a žĺtka oddelíme. K žĺtkom pridáme olej, mlieko, osolíme a okoreníme podľa chuti - dobre premiešame. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva cez sito a pridáme k žĺtkom.
  3. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny. Penu jemne vmiešame k žĺtkovej hmote. Do takto pripraveného cesta primiešame osušený špenát a spojíme. Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov cca na 20 minút. Veľkosť plechu: 25 x 30 cm.
  4. Mozzarellu nastrúhame na hrubom strúhadle. Keď je cesto upečené, vyberieme ho a ihneď ho posypeme strúhaným syrom. Opatrne zrolujeme a zabalíme do utierky. Necháme vychladnúť.
  5. Vychladnutú roládu krájame ostrým nožom, podávame ako prílohu k mäsu alebo len tak ako chuťovku. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár